Zmajevi i Rebelsi ubedljivi u Wild card rundi – PLS 2023

368
Foto:Tamara Milošević

Proteklog vikenda odigrana je Wild card runda plejofa Sport Klub Prve lige Srbije. Odigrani su mečevi u Jajincima i Čereviću gde su domaći Plavi Zmajevi ugostili ekipu Mamuta iz Kikinde, odnosno gde su Divlji psi ugostili Rebelse iz Bukurešta.

Plavi Zmajevi – Mamuti: 42-14

U Jajincima je napad gostiju iz Kikinde počeo žestko i kroz svega nekoliko akcija došli u vođstvo pasom kvoterbeka Fekete Branislava za iskusnog hvatača Biro Maria. Vođstvo na 0-8 uvećao je pretvaranjem za dva poena Dejvid Ros.

Ali to je sve što  su gosti iz Kikinde uradili u prvom poluvremenu. Uskoro je počeo brz preokret Zmajeva u režiji fenomenalog kvoterbeka Miloša Simatovića. Polovinom prve četvrtine istrčao je Simatović par jardi za prvo poentiranje na ovoj utakmici i nakon sigurnog ekstra poena kikera Zdravka Vujanova smanjen je zaostatak na 7-8.  U drugoj četvrtini sa dva vezana poentiranja trčanjem Simatović donosi preokret i rezultat sa kojim se otišlo na odmor, 21-8.

Zmajevi i mladi Simatović su nastavili tamo gde su stali u prvom poluvremenu, i odlučnom igrom pretežno trčanjem povećali razliku na 35-8.  Kratko buđenje Kikinde iz uspavanosti donosi sjajni amerikanac Dejvid Ros i smanjuje prednost domaćih na 35-14.

Zmajevi ubrzo dolaze i do tačadauna trčanjem Željka Kostića i postavljaju konačan rezultat na utakmici.

Wild dogs – Rebels: 6-62

Na stadionu u Čereviću dileme oko pobednika uopšte nije bilo, čak ni pred početak meča. Domaća ekipa je nažalost bila desetkovana za ovaj susret ne igranjem velikog broja prvotimaca, što zbog privatnih i poslovnih obaveza, što zbog povreda. Divlji psi pružili su dostojan otpor u prvoj četvrtini, ali je nakon toga polako došla do izražaja „krakta klupa“.

Gosti iz Bukurešta su ispravili greške iz prethodnog susreta sa Mamutima u Kikindi gde se videla velika neuigranost novog kvoterbela Landersa. Međutim ovoga puta Teodor Landers uspeo je 6 puta da pronađe svoje hvatače u end zoni i baci više od 250 jardi.

Sa strane domaćina jedino poentiranje postigao je reprezentativac Srbije Matija Almaši na pas Marka Onasoge.

Sledećeg vikenda su na programu polufinalne utakmice Sport Klub Prve lige Srbije.
Aktuelni šampioni Srbije SBB Vukovi iz Beograda dočekaće u trećem ovogodišnjem gradskog derbiju ekipu Plavih zmajeva. Utakmica je zakazana za subotu 01. jula od 16h na stadionu IMR u Rakovici. Vicešampioni Srbije Wild boars iz Kragujevca će u subotu 01. jula od 17h ugostiti ekipu Rebels iz Bukurešta.