Ashton Heard ponovo u Veprovima!

1117
Ashton Heard Wild Boars
Ashton Heard Wild Boars Kragujevac

Američki trkač, Ashton Heard, vratio se u Kragujevac Wild Boarse, posle sezone provedene u nemačkom drugoligašu Lübeck Cougars.

Tokom koledž karijere nastupao je na North Greenville Univerzitetu (NCAA D2), gde je stekao i All American First Team počasti.

Za četiri godine na NGU osvojio je skoro 3.000 jardi i postigao 23 tačdauna, a drži rekord škole u brojnim trkačkim kategorijama, uključujući broj osvojenih jardi po utakmici (85,8) i najviše jardi trčanjem na jednom meču (315). Osvojio je i Victory Bowl 2014. godine.

Heard ima veliko iskustvo igranja u Evropi. U danskim Copenhagen Towers-ima igrao je 2019. godine i sjajno se snašao osvojivši 743 jarda i šest tačdaunova na pet mečeva. Prošle godine je predvodio napad Kuguara sa ukupno 1104 jarde na 10 utakmica (110,4 po utakmici), pa je sasvim opravdano proglašen za MVP-a ekipe.

Vratio sam se u Veprove jer sam uživao u mojoj prvoj sezoni u klubu. Imao sam sjajno iskustvo, ne samo na terenu, već i van njega. Veprovi su organizacija koja je ulepšala moj život u Srbiji i uvek brinu o meni kao porodica. Ove sezone očekujem velike stvari. Spreman sa za takmičenje na najvišem nivou i želim da doprinesem uspešnoj godini. Cilj je, naravno, osvajanje šampionata– rekao je Ashton Heard.

Izvor: Igor Lazarević/ Wild Boars Kragujevac