Orlovi ponovo šampioni Seniorske fleg lige Srbije!

1309
Orlovi Novi beograd šampioni seniorska fleg liga srbije
FOTO: Dragan Zabunović

Orlovi Novi Beograd odbranili su titulu šampiona Seniorske fleg lige Srbije. Orlovi su u subotu 12. novembra na Gradskom stadionu u Sremskoj Mitrovici u polufinalu savladali Mamute iz Kikinde rezultatom 61:08, a potom su se u finalu sastali sa povratnicima i velikim iznenađenjem ekipom Sirmium Legionari. Orlovi su bili ubedljivi sa 47:27.

Druga polufinalna utakmica je registrovana službenim rezultatom 35:0 za Sirmium Legionare, koja je ligaški deo u grupi Sever završila na prvom mestu, pošto se ekipa Blue Dragons nije pojavila na turniru.

Orlovi Novi beograd šampioni seniorska fleg liga srbije
FOTO: Dragan Zabunović

Vicešampioni su Sirmium Legionari iz Sremske Mitrovice, treće mesto osvojili su momci iz ekipe Kikinda Mammoths, a četvrto mesto je pripalo ekipi Blue Dragons, pošto se nisu pojavili na finalnom turniru.

Glasovima trenera ekipa koje su učestvovale u takmičenju trofej MVP odneo je David Lukić Hanomihl, kvoterbek u šampionskom timu.

MVP David Lukić Hanomihl, kvoterbek u šampionskom timu

Prošlogodišnji MVP finala Seniorske fleg lige Srbije Aleksa Stanić istakao je da su motor tima njihovi mlađi članovi: – Pre svega bih želeo da pohvalim Sremsku Mitrovicu na veoma dobro organizovanom finalnom turniru, kao i sve učesnike finala na fer pleju. Ovo je za nas bila veoma uspešna sezona, puna izazova i drago mi je da smo je završili na ovaj način. Od početka sezone odbrana titule bila je imperativ, pogotvo što smo prošlogodišnji šampionski tim pojačali sa novim igračima. Kao i prošle godine motor našeg tima bili su naši mlađi članovi koji su ove godine sazreli i dali još jači doprinos. Na kraju bih želeo da se zahvalim svojim saigračima, trenerima i stručnom štabu što su imali veoma ozbiljan pristup i u ovoj sezoni. Zadovoljstvo mi je i čast što sam deo ove generacije Orlova. Nadam se da ćemo i sledeće sezone ponoviti ove uspehe. –

Iskusni risiver Orlova Plamenac Pavle je takođe istakao da je prednost ovog tima u mladim perspektivnim igračima: – Drago mi je što je moj povratak posle nekoliko godina u fleg takmičenje krunisan titulom. Kroz godine vidi se lep napredak u svakom smislu i najveća prednost ovog tima za buduća takmičenja čine puno mladih perspektivnih igrača koji su veći deo tima. Ponosan sam na igrače, trenere i upravu, i nadam se jos većim pobedama u narednim sezonama. –

Tim šampiona Srbije, Orlovi Novi Beograd, čine: Avdijenko Dejan, Pantić Ognjen, Horvat Filip, Ivaštanin Fedor, Tate II Darell, Đukić Marko, Ivanišević Vuk, Ivaštanin Siniša, Lukić Hanomihl David, Lukić Hanomihl Demijan, Manić Milan, Nocić Milan, Plamenac Pavle, Rakočević Marko, Rakočević Rade, Stanić Aleksa, Šejat Danilo, Škiljević Ivan i Bjelotomić Luka.

Srebro su osvojili Sirmium Legionari Sremska Mitrovica za koje nastupaju Kolibar Miloš, Kotlarić Vasa, Šuman Vladan, Milanović Milan, Miladinović Marko, Dokić Neven, Ćirić Nikola, Đakonović Bojan, Dumančić Darko, Jašćur Dejan, Stević Darko, Đorđić Danijel, Jovanović Dušan i Stefan Simanić.

Sirmium Legionari Sremska Mitrovica Seniorska fleg liga Srbije
FOTO: Dragan Zabunović

Bronzu je uzeo tim Kikinda Mammoths za koje igraju Crnogorac Dejan, Groza Dragomir, Biro Mario, Ljuboja Mateja, Nema Stefan, Fekete Branislav, Stokić Aleksandar, Railić Milan, Almaši Matija, Jović Željko, Terek Robert i Palfi Kristian.

Mammoths Kikinda Seniorska fleg liga Srbije
Foto: Mammoths Kikinda

A na četvrtom mestu Seniorske fleg lige Srbije nalazi se tim Blue Dragons Zemun za koje su nastupali Kosovac Strahinja, Simatović Miloš, Petrović Danilo, Stojanović Nikola, Jakšić Ilija, Stanić Nemanja, Lekić Nikola i Demić Aleksandar.

Rezultati polufinala:

Sirmium Legionari Sremska Mitrovica : Blue Dragons Zemun – 35:0
Orlovi Novi Beograd : Kikinda Mammoths – 61:8

Treće mesto:

Kikinda Mammoths : Blue Dragons Zemun – 35:0

Finale:
Orlovi Novi Beograd : Sirmium Legionari Sremska Mitrovica – 47:27