Švedska jača od Srbije na startu novog ciklusa Evropskog prvenstva

785
Foto: Stefan Akander

Reprezentacija Srbije u subotu uveče u Behrn Areni u Orebru odigrala je fantastičnu utakmicu protiv reprezentacije Švedske. Posle ogromne borbe u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo naši orlovi poraženi su od reprezentacije Švedske rezultatom 21:14.

Ova utakmica je definitivno bila u znaku borbe između dve jake odbrane, pošto su oba tima uspela da skupe samo 330 jardi ukupnog napada.

Početak utakmice nije bio dobar za Srbiju. Švedska je otvorila utakmicu tačdaunom u prvoj četvrtini kada je kvoterbek Filipa Juhlina kratkim dodavanjem ispred endzone Srbije pronašao hvatača Edvina Almeide. Tokom druge četvrtine došlo je do povrede startnog kvoterbeka Orlova Branislava Feketea, koji je nakon seka odbrane šveđana slomio desnu ruku. U narednom periodu, odbrane su naizmenično sklanjale napade sa terena i sa rezultatom 07:00 otišlo se na pauzu.

U trećoj četvrtini, Šveđani su povećali svoje vođstvo, Sebastijan Diakiti iz specijale blokirao je šut srpskog pantera Dejana Polovine, koji je vratio u endzoni i povećao vođstvo na 14:0. Ali naši momci su se vrlo brzo vratili u igru i uzvratili tačdaunom. Hvatač Petar Bajalica postigao je prvi tačdaun reprezentacije Srbije na utakmici, izbegao je nekoliko obarača i posle trčanja od 68 jardi postigao tačdaun.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 🇷🇸Association of American 🏈 (@saafrs)

Na početku četvrte četvrtine Diakiti je ponovo je postigao tačdaun i time povećao vođstvo Švedske, pošto je blokirao dodavanje Obradinovića i potom uhvatio loptu u endzoni za 21:7. Orlovi se nisu predavali do samog kraja i naš napada je postigao još jedan tačdaun na oko minut i po do kraja, pošto je Obradinović u endzoni pronašao samog tajtedna Jovana Ikića. Posle ovog tačdauna naši momci dolaze opet u posed lopte, nakon uspešno uhvaćenog onside kika. Ali iako su naši momci dali i više od sebe do samog kraja na 9 sekundi do kraja orlovi su zaustavljeni, lajnbeker tima Švedske Matijas Erikson presekao je pas mladog Obradinovića i time je stavljen kraj na utakmicu.

Za ofanzivnog MVP utakmice izabran je mladi kvoterbek reprezentacije Srbije Dimitrije Obradinović, koji je preuzeo vođstvo napada nakon što je startni kvoterbek Branislav Fekete doživeo prelom leve ruke.

Srbija takmičenje na Evropskom šampionatu nastavlja za dve nedelje kada ih očekuje utakmica na domaćem terenu protiv reprezentacije Švajcarske. Utakmica će se odigrati na stadionu “Čika Dača” u Kragujevcu sa početkom od 14 časova.