Kraljesvke Krune šampioni Kadetske lige Srbije (U17) – 2022

1139
Kraljebske Krune Kragujevac Wild Boars
Foto: Kosta Kostić

Kraljevački dečaci su prvaci Srbije u Kadetskoj ligi Srbije (U17). Kadeti kluba Kraljevo Royal Crowns pobedili su u finalu rezultatom 20:12 vršnjake iz Kragujevac Wild Boars.

U nedelju 4. septembra, na Atletskom stadionu u Kraljevu odigrana je završna utakmica državnog Kadetskog takmičenja, koja je do pred sam kraj bila neizvesna.

Krune su otvorile utakmicu napadom i u dugom drajvu, strpljivo je došao do pred samu endzonu gostiju, a onda i QB-snikom i ostvario prve poene. Nakon toga i pretvaranje je bilo uspešno. Međutim, Krune su ubrzo uzvratili unoseći loptu u endzonu na sličan način kao i domaćini, ali su bili neuspešni u realizaciji dodatnog poena, pa je rezultat bio 7:6.

Tvrda igra odbrana oba tima nije dozvoljavala big play napadima. Pa tako, polako pomerajući lance napad Kraljevskog kluba se u drugoj četvrtini opet približio endzoni protivnika i tada je postignut i jedini tačdaun pasom na utakmici. PAT trčanjem je opet bio uspešan, a rezultat se popeo na 14:6 za domaćine.

I ako je čak tri puta odbrana Kruna, pritiskom na napad Veprova, isforsirala fambl, niti jednom napad domaćina nije uspeo da to pretoči u prednost. Kako obično biva usledila je sportska karma i kragujevčani su poentirali i to trčanjem od 75 jardi. PAT gosti opet nisu uspeli da postignu, ali su se ponovo približili rezultatom 14:12.

Neizvesnost i nervoza kod oba tima i otežani uslovi nakon jakog pljuska, doprineli su pravljenju mnogih grešaka oba tima u završnici utakmice. Ipak Krune su uspele da organizuju napad bolje i poentiraju još jednim trčanjem. Ovoga puta pokušaj za dodatne poene je bio neuspešan, ali je rezultat sada bio povećan na 20:12 za kraljevčane.
Tim rezultatom kadeti Kraljevskih Kruna odneli su pobedu protiv svojih komšija iz Kragujevca u finalu Kadetske Lige Srbije (U17).

Za MVP-ija je izabran Mihailo Đokić, kvoterbek Kraljevskih Kruna.

Kraljebske Krune Kragujevac Wild Boars
Foto: Kosta Kostić

Trofeje i medalje je sportistima uručio Nikola Davidović, predsednik Srpske Asocijacije Američkog Fudbala.

Finale KLS U17
Kraljevo Royal Crowns – Kragujevac Wild Boars
Atletski stadion, Kraljevo
Nedelja, 04. septembar 2022. godine,
Kick off 16:00 h

Kretanje rezultata:

1/4
7:0 Mihailo Đokić trčanjem od 3 yd, PAT uspešan – Nikola Milivojević trčanjem od 5 yd
7:6 KGWB QB trčanjem od 3 yd, PAT neuspešan
_
2/4
14:6 Mihailo Đokić pass od 7 yd na Mihaila Gajovića, PAT uspešan – Nikola Milivojević trčanjem od 8 yd

Poluvreme
Kraljevo Royal Crowns 14:6 Kragujevac Wild Boars

3/4
14:12 KGWB RB trčanjem od 75 yd, PAT neuspešan
_
4/4
20:12 Nikola Milivojević trčanjem od 12 yd, PAT neuspešan
_
Kraj
Kraljevo Royal Crowns 20:12 Kragujevac Wild Boars

BONUS VIDEO: