Vukovi i Zmajevi u borbi za Beograd – SK PLS 2022

651
Blue Dragons beograd vs SBB Vukovi Beograd - Borba za Beograd
Foto: Dragan Zabunović

Posle pauze prošlog vikenda zbog uskršnjih praznika, prvoligaši se vraćaju na terene. Ovog vikenda na programu je četvrto kolo Sport Klub Prve lige Srbije.

Zbog prvog maja, koji pada ovog vikenda, igraće se samo jedna utakmica i to u Beogradu gde se igra gradski derbi između Vukova i Plavih zmajeva. Posle poraza u Beogradu prošle subote, Vukovi su zaustavljeni na svom putu u CEFL ligi. Bolji od njih na stadionu FK Rakovica bila je ekipa Danube Dragons. Sada na istom terenu Vukovi će imati priliku da se iskupe pred svojim navijačima. Vukovi u ligi imaju jednu manje odigranu utakmicu i nalaze se na drugom mestu na tabeli. Mladi risiver Petar Bajalica u poslednje dve utakmice pruža odličnu partiju i on će biti glavno oružje kvoterbeka Rajana Barabe. Odbrana Zmajeva će takođe morati da obrati pažnju na prošlogodišnjeg MVP-a Tihomira Todorova i mladog raningbeka Aleksandra Bogdanovića.

Nakon dve jako teške utakmice i prvog poraza posle dve godine, nemamo manjka motivacije za gradski derbi. Zmajevi su u svoje prve tri utakmice pokazali da su kvalitetna ekipa i da mogu da postignu veliki broj poena. Sad kada je, na žalost, naša godina u CEFL-u završena, možemo da prebacimo fokus potpuno na domaće takmičenje i znam da svi moji saigrači jedva čekaju ovu utakmicu. – rekao je kapiten odbrane Vukova Andreja Stevanović.

Beogradski Plavi zmajevi dolaze u nešto boljem raspoloženju. Od starta sezone napad Zmajeva igra odlično, kvoterbek Ognjen Mitrović ga odlično predvodi uz veliku pomoć raningbeka Željka Kostića i trojice risivera Luke Vukojevića, Danijela Đorđića i Aleksandra Anđelkovića. Zmajevi u četvrto kolo ulaze sa skorm 3-0 i pozicionirani su na prvo mesto na tabeli.

Beogradski derbi treba da tretiramo kao i svaku drugu utakmicu. Da se marljivo spremamo i treniramo kao i za svaki drugi tim protiv koga igramo. Očekuje nas težak protivnik, ali smatram da imamo kvalitet da im se suprotstavimo. Svi znamo da je kvalitet na papiru jedno, a kako se iskoristi na terenu je drugo. Svakako nas očekuje teška utakmica i za nas je bitno da ostanemo fokusirani do kraja. – zaključio je glavni trener Plavih zmajeva Željko Novak.

Osim što će ovo biti borba za Beograd, ova utakmica će takođe biti i borba za PRVO mesto na tabeli.

Borba za Beograd između Vukova i Zmajeva igra se u utorak 03.05. od 15 časova na stadionu FK Rakovica. Za ovu utakmicu, pored livestream-a na YouTube kanalu SAAF-a, biće obezbeđen i prenos na Sport Klub-u.

Termini za dve utakmice koje su trebale da se igraju ovog vikenda biće naknadno objavljene.