Sudijsko-trenerska klinika 05. februara u Beogradu

499

Sudijsko-trenerska klinika održaće se u subotu 05.02.2022. godine u 10 časova u Osnovnoj školi “Sutjeska” u Zemunu (ulica Zadrugarska br.1). Klinika će biti podeljena na dva dela, teorijski i praktični deo. Nakon predavanja sprovešće se praktični deo, gde će sudije održati pokazne vežbe po pozicijama.

Klinika je BESPLATNA!! Svaki klub koji ima neku takmičarsku selekciju u ovoj godini, u obavezi je da pošalje makar jednog trenera.

Prijavljvanje za klinku traje do srede 2. februara i sve prijave možete poslati na mejl adresu: sudije@saaf.rs

Predavači na seminaru biće iskusne sudije Udruženja sudija američkog fudbala Srbije (USAF) Nikola Rajić, Aleksandar Arsenijević, predsednik sudijske organizacije Uroš Labović i novi komesar za suđenje Deki Jeremić.

Teme na seminaru:

  1. Prekršaji i sprovođenje prekršaja
  2. Mehanika suđenja – sudije će objasniti gde koji sudija stoji i šta mu je zona pokrivanja
  3. Trenerska i gračka etika- kako treba da se ponašaju treneri I igrači pre, za vreme i posle utakmice
  4. Propozicije, sprovođenje, obaveze domaćina i obaveze gostujuće ekipe

Posle teorijskog dela pokazne vežbe po pozicijama sprovešće komesar za suđenje Deki Jeremić.

Nema boljeg načina za unapređenje američkog fudbala od trenerskih klinika, jer bolji treneri čine igrače boljima, a posredno se razvija i poboljšava sport u celini.

Srpska asocijacija američkog fudbala i Udruženje sudija američkog fudbala Srbije još jednom pozivaju sve srpske klubova koji se takmiče ove sezone da pošalju barem jednog svog trenera na seminar!