Finale U16 Kupa Srbije – Krune dočekuju Orlove

1001
Finale U16 Kupa Srbije

U nedelju 12. decembra na terenu FK Magnohrom  u Kraljevu igraće se finale U16 Kupa Srbije. Od 13 časova sastaće se youth timovi Kraljevo Royal Crowns i Novi Beograd Orlovi.

U poluvremenu planirano je da se odigra i revijalna fleg fudbal utakmica uzrasta do 13 godina.

Ujedno, ovo če biti i humanitarna utakmica, tradicionalno pred Božićne i Novogodišnje praznike prikupljaće se slatkiši, knjige, stripovi, igračke itd. Svake godine, pa tako i ove, pokloni se skupljaju za bolesnu decu koja će praznike provesti u bolnici, a ova utakmica je odlična prilika da se ova dobrotvorna aktivnost uspešno sprovede.

Pozivamo sve sportske prijatelje u SAAF i širu javnost da uzme učešće u humanitarnoj akciji Kraljevskih kruna, u duhu predstojećih praznika.

Kadetski Kup Srbije je inauguralno takmičenje organizovano ove jeseni po prvi put s ciljem uvođenja mlađih kadeta u tekl takmičenje, s obzirom na propuštene delove sezone 2020 zbog pandemije virusa Covid19.

U prvoj utakmici između ova dva rivala, ekipa Kruna bila je bolja na domaćem terenu rezultatom 27:6, dok je u revanšu posle produžetka ekipa Orlova pobedila u Beogradu sa 27:26. Pobednik nedeljne majstorice biće šampion U16 Kupa Srbije.

Kraljevske krune vs Orlovi Novi Beograd U16

Kapiten i centar Orlova Milan Nocić: „U finalu Kupa Srbije koje se igra u nedelju očekujem dobru igru oba tima, utakmicu sa dosta poena, čistu i fer plej igru i nadam se pobedi svog tima, srećno i bez povreda”, rekao je mladi Nocić.

Sa druge strane, kapiten i QB Kruna Mihailo Đokić: „Prošla utakmica je bila veoma intenzivna do samog kraja, doduše pravili smo dosta grešaka koje su nas možda i koštale pobede. Nadam se dobroj i fer utakmici u nedelju i naravno našoj pobedi. Srećno svima i kažem – neka bolji pobedi”, izjavio je Đokić.

Kraljevske krune na teren će izaći u sledećem sastavu: Mateja Banjac, Mihailo Đokić, Ognjen Đoković, Luka Đurić, Stefan Filipović, Mihailo Gajović, Dušan Jarić, Pavle Jovanović, Vukašin Krdžić, Danilo Labović, Stefan Lazarević, Mihailo Lukić, Nikola Milivojević, Strahinja Nestorović, Nikola Radišić, Ognjen Radović, Strahinja Savić, Andrija Savićević, Andrija Šekularac, Janko Šekularac, Savo Šljivić, Vojić Stevanović, Mateja Vukadinović i Miloš Vuletić.

Orlovi će nastupati u sastavu: Uroš Bulatović, Sergej Bojanić, Rastko Dabović, Marko Đukić, Danilo Đurović, Filip Horvat, Milan Manić, Milan Nocić, Ivan Škiljević, Jovan Španjević, Marija Mikavica, Luka Bjelotomić, Pavle Čorak, Fedor Ivaštanin, Vuk Vrcalović i Aleksandar Vidaković.