ALL22 Global Scouting Network u Novom Sadu od 24. do 26. septembra!

1912
ALL22 Balkan Event

Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) u saradnji sa američkom organizacijom ALL22 Global Scouting Network, Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu AP Vojvodine i Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta, organizovaće tokom vikenda od 24-26. septembra u Novom Sadu testiranje za igrače iz Srbije i šireg regiona. Na „ALL22 Balkan Combine”, kako je događaj zvanično nazvan, osim merenja i testiranja igrača od strane profesionalnih skauta biće održana i edukacija za potencijalne buduće skaute, trenerska klinika, kao i igrački mini kamp.

Igrači svih uzrasta, počev od 14 godina, na ovaj način će dobiti priliku da budu snimljeni, izmereni i ispraćeni od strane organizacije koja sarađuje sa NFL-om, CFL-om, američkim koledžima i srednjim školama, kao i sa većinom profesionalnih i poluprofesionalnih timova širom sveta. Izmereni podaci i snimci igrača biće uvršćeni u bazu podataka koja je na raspolaganju svim organizacijama sa kojima ALL22 Global Scouting Network sarađuje. Svi dobijeni podaci sa merenja biće zvanično verifikovani i priznati od strane ALL22 i svih organizacija sa kojima direktno sarađuju što je posebno bitno za timove, srednje škole i koledže u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako je ovo tek početak saradnje, skauti ALL22 GSN će nastaviti da prate igrače i dopunjuju bazu podataka u narednim godinama. Verujemo da kroz ovaj projekat i novoostvarenu saradnju donosimo izvanrednu priliku našim igračima, da se na pravi način predstave svetskoj sceni američkog fudbala. U okviru skautske edukacije, profesionalni skauti će preneti svoja znanja na teorijskom delu, dok će svi polaznici kursa moći direktno da prate rad profesionalnih skauta u toku merenja igrača.

Na trenerskoj klinici akcenat će biti na pripremi igrača u predsezoni, prevenciji povreda i ofanzivnim i defanzivnim drilovima. Polaznici trenerske klinike imaće priliku da pored terijskog znanja isprate i u praksi rad predavača na igračkom mini kampu.

Prijave na sve događaje u okviru „ALL22 Balkan Combine” se obavljaju putem email adresa: vukasin.simonovic.vp@gmail.com; office@saaf.rs i international@saaf.rs.

Nakon prijave dobija se prijavni formular koji je potrebno ispuniti i vratiti mejlom, nakon čega se dogovara i način uplate kotizacije. Polaznici takođe mogu da se prijave preko sajta ALL22 i uplate kotizaciju online.

Kategorije u kojima će biti izvršena merenja (osim redovnih provera visine, težine, raspona ruku) su:

1. 10, 20 i 40 yard dash
2. Bench press 102,5kg (samo za starije od 18 godine)
3. Skok u vis
4. Skok u dalj
5. 20 yard S drill
6. 60 yard S drill
7. 3 cone drill