Kadeti Kruna došli do druge, a Vukovi do treće pobede – KLS 2021

666
Kadeti Kraljevskih kruna 2021

Kadeti ekipe Kraljevo Royal Crowns ostvarili su drugu pobedu ove sezone u okviru Kadetske lige Srbije – Grupa Jug. Prvu pobedu u gostima mladi Kraljevčani su ostvarili nakon preokreta početkom drugog poluvremena.

Prve poene su trčanjem postigle Krune, povevši 0:6, ali do nakon toga Divlji veprovi su brzo postigli dva tačdauna i sve do pred kraj poluvremena imali rezultat od 14:6, kada su Kraljevići pas igrom uspeli da se približe na samo poen razlike- 14:13.

U drugom poluvremenu trik pas akcijom kadeti Kruna prelaze u vođstvo od 14:19. Kragujevčani ne uspevaju da poentiraju celu treću četvrtinu, a pet minuta pred kraj odbrana Kruna im seče loptu i dobija nova četiri pokušaja. Međutim, u prvom pleju kvoterbek Kruna se povređuje i morao je da napusti teren kako bi mu se ukazala medicinska pomoć, na njegovo mesto dolazi trkač Nikola Milivojević, koji sjajnim trčanjima kako spolja, tako i kroz sredinu dovodi svoj napad do pre end zonu domaćina. Zatim isto tako trčanjem Milivojević postiže tačdaun i dodatne poene, čime potvrđuje vođstvo, a ispostaviće se i pobedu Kraljevčana, rezultatom 14:26. Za MVP na ovoj utakmici je izabran upravo trkač Kruna, Nikola Milivojević.

Kragujevac Wild Boars 14:26 Kraljevo Royal Crowns
Pomoćni teren stadiona Čika Dača, Kragujevac, 30.05.2021. 15:00

Kretanje rezultata:
1/4 – 7 : 6
0:6 Nikola Milivojević trčanjem od 60 jardi PAT neuspešan
7:6 TD KGWB
2/4 – 7 : 7
14:6 TD KGWB
14:13 Mihailo Đokić pas 35 jardi za Luku Đurića, PAT Mihailo Đokić pas za Dušana Jarića
3/4 – 0 : 6
14:19 Luka Đurić pas 25 jardi za Dušana Jarića, PAT neuspešan
4/4 – 0 : 7
14:26 Nikola Milivojević trčanjem 20 jardi, PAT uspešan Nikola Milivojević

 

U utakmici četvrtog kola Kadetske lige Srbije – Grupa Sever, SBB Vukovi Beograd su savladali ekipu Novi Beograd Orlovi rezultatom 60:18.

Prve poene na utakmici postigli su kadeti Vukova već u prvom drajvu nakon dodavanja Miodraga Đurđevića od 40 jardi ka Filipu Krstiću. Pretvaranje je bilo uspesno, upravo Đurđević je sam istrčao za prednost Vukova od 7:0. Orlovi su predali posed, a Vukovi postigli još jedan tačdaun preko tandema Đurđević – Krstić. Pretvaranje je bilo neuspešno, rezultat 13:0. Orlovi su u sledećem napadu prešli na polovinu protivnika, ali nisu uspeli da poentiraju. Nakon neuspešne konverzije četvrtog dauna, Vukovi su preuzeli posed na polovini terena. Dva dobra trčanja Andrije Savića dovela su nominalno domaći tim do same linije end zone, gde je upravo Savić postigao tačdaun nakon uhvaćenog skrina, a Marko Latas je bio sigurnih ruku prilikom pretvaranja za 20:0.

Orlovi su u sledećem napadu rizikovali na svojoj polovini i išli na konverziju četvrtog dauna za dva jarda, ali je njihov trkač bio oboren u bekfildu i Vukovi su imali sansu za nove poene. Tačdaun Andrije Savića je bio poništen zbog holdinga Miroslava Zogovića, a na sledećem pokušaju pas Miodraga Đurđevića je presekao Danilo Đurović. Samo tri akcije su bile dovoljne Orlovima da postignu prve poene na meču, i to preko trkača Rastka Dabovića, koji je veleslalomom izbegao nekoliko obaranja i istrčao 70 jardi za tačdaun. Rezultat je u tom trenutku bio 20:6. Vukovi su u sledećem napadu predali posed, kao i Orlovi nedugo nakon toga. Novi napad Vukova tačdaunom je krunisao Andrija Savić, a pretvaranje je uhvatio Filip Krstić za 27:6. Orlovi su sledeći napad krunisali poenima, kvoterbek Milan Manić je dodao precizan pas za Aleksu Gogića i gostujuci tim je smanjio razliku, rezultat je bio 27:12. Prilikom pretvaranja pas Manića je presekao Marko Latas i vratio ga 99 jardi, do end zone, što važi jedan poen i time postavio konačni rezultat prvog poluvremena 28:12.

U nastavku igre prvi su poentirali Vukovi preko Marka Latasa koji je uhvatio pas Miodraga Đurđevića za 50 jardi. Pretvaranje je bilo neuspešno, rezultat 34:12. Već u sledećoj akciji Orlovi su napravili grešku, Miloš Tresović je presekao pas i vratio ga za tačdaun, a Marko Latas je uhvatio pretvaranje za 40:12. Nove poene Vukovi nisu čekali dugo, a nakon dodavanja Đurđevića za 80 jardi Filip Krstić je postigao het trik, nakon toga i pretvaranje i doneo domaćem timu prednost od 47:12. Orlovi su ponovo poentirali nakon tačdauna koji je kvoterbek Manić bacio za Đurovića, ali je pretvaranje ponovo bilo neuspešno, rezultat 47:18. Novi tačdaun Vukova postigao je Miloš Tresović na dodavanje Đurđevica za 60 jardi, pretvaranje neuspešno, 53:18. Do kraja utakmice Orlovi su predavali posed, a Vukovi poentirali trčanjem Đurđevića od 70 jardi, pretvaranje je na njegov pas uhvatio Filip Krstić za 60:18.

Kadeti Vukova su zabeležili treću pobedu u svojoj grupi, prvoplasirani su bez poraza, a tim koji im je zadao najviše muke, Pančevo Pantersi, dolaze u subotu u Beograd na megdan koji može odlučiti prvaka Grupe Sever.