Vukovi bolji od Novog Sada u Beogradu – SK PLS 2021

1175
Vukovi vs Wild Dogs 2021

Beogradski Vukovi savladali su ekipu Novi Sad Wild Dogs sa 17:0 u okviru 5. kola Sport Klub Prve lige Srbije. Na ovaj način, Vukovi su ostali jedini neporaženi tim u dosadašnjem toku Prve lige (4-0). Novi Sad sada ima skor 2-3, a za plasman u polufinale biće im potrebna pobeda protiv Plavih zmajeva u poslednjem kolu, uz još nekoliko odgovarajućih rezultata na ostalim utakmicama.

Prva četvrtina završena je bez poena. Vukovi su svoje napade završavali izgubljenim loptama, a Dogsi neuspešnim četvrtim pokušajima. QB domaćih Dimitrije Obradinović zabeležio je fumble na jednom 4. daunu, a potom i presečenu loptu na svojoj polovini. Ipak, oba puta napad Wild Dogsa nije uspeo da iskoristi priliku, pogotovo posle presečene lopte Nemanje Vučkovića kada su loptu dobili na 30 jardi od end zone Vukova.

Na početku drugog dela igre, Vukovi su prvi put povezali napad. Posle nekoliko trčanja, Obradinović je dugačkim pasom pronašao Petra Bajalicu koji je uveo Vukove u poslednjih 10 jardi. Tada je odbrana novosadskog tima dobro reagovala tri puta i naterala Vukove na field goal koji je pogodio Željko Stegnjaja (3:0).

Sledeće poentiranje bilo je delo odbrane i specijalnog tima. Zaustavili su Beograđani goste u ranoj fazi napada, isforsirali pant, lopta je otišla preko glave Vladimira Vasilića koji je pokušao da je obezbedi u svojoj end zoni, ali defanzivci Vukova bili su brži i pali su na loptu za tačdaun. Stegnjaja je bio siguran za ekstra poen (10:0).

Do kraja poluvremena Novi Sad je pokušao sa nekoliko dugačkih pasova, ali nisu bili uspešni te se na poluvreme otišlo rezultatom 10:0.

Treća četvrtina donela je mnogo uzbuđenja, ali nije donela poene. Vukovi su svoju prvu akciju završili fumblom, koji je pokupila odbrana Wild Dogsa. Gostima je potom poništen TD zbog holdinga, a posle toga QB Filip Đokić bacio je presečenu loptu. Na drugoj strani posle nekoliko trčanja i prekršaja Novog Sada Vukovi su pokušali da povećaju prednost još jednim šutem za 3 poena, međutim Stegnjaja je ovaj put bio neprecizan.

Tek u poslednjoj četvrtini napad Vukova je postigao TD. Ponovo je počelo da funkcionište trčanje preko Bogdanovića, a i QB Obradinović je pobegao odbrani Dogsa. Mladi QB je onda pasom kroz sredinu pronašao danas svoju omiljenu metu Petra Bajalicu koji je neometan ušao u end zonu. PAT je bio uspešan (17:0).

Do kraja susreta, pokušali su Novosađani da dođu do poena, ali odbrana Vukova je odlično reagovala u više navrata. Utakmica je završena rezultatom 17:0. Zanimljivo je da je Novi Sad već jednu utakmicu ove sezone izgubio istim rezultatom, tada kod kuće protiv Banata.

Čopor iz Beograda u sledećem kolu gostuje gradskom rivalu Plavim zmajevima. Novi Sad Wild Dogs u narednom kolu su slobodni, što će im dati dovoljno vremena da se pripreme za važnu utakmicu protiv Plavih zmajeva u poslednjem kolu.