Odigrani prvi turniri U15 fleg lige – Kraljevo, Subotica i Orlovi na čelu

983
U15 flag Pionirska liga

Ekipe Novi Beograd Orlovi, Kraljevo Royal Crowns i Subotica Gorillas krenule su sa stopostotnim učinkom u novu sezonu U15 Pionirske fleg lige Srbije. Sve tri ekipe zabeležile su po dve pobede u svojim grupama.

Kraljevske krune su ostvarile dve pobede u okviru prvog turnira . Kraljevići su u prvoj utakmici pobedili tim Vukova iz Beograda rezultatom 38:0, a u drugoj savladani su domaćini, tim Forestlanders iz Mladenovca, rezultatom 36:0.

I odbrana i napad dečaka iz Kraljevo je odlično funkcionisao. Za Kraljevo Royal Crowns MVP turnira je izabran najmlađi član ekipe, kvoterbek Sergej Šljivić. Naredni turnir grupe Jug odigraće se upravo u Kraljevu. U meču između Forestlandersa i Vukova bolja je bila ekipa iz Mladenovca sa 31:7.

Novi Beograd Orlovi uspešno su započeli pohod ka odbrani titule prvaka Srbije. Na prvom  turniru Grupe Centar, koji je održan u Inđiji, zabeležili su dve pobede. Protiv Inđije Indians 66:6 i protiv Zemun Pirata 47:6.

Na terenu Bratstvo u Aleksandrovu, održano je prvo kolo grupe Sever U15 flag lige Srbije. Vicešampioni Srbije Gorillas Subotica dočekali su svoje vršnjake iz Novog Sada i Bajmoka i bili ubedljivi u svom pohodu ka trofeju šampiona. Protiv Bajmok Blacksa bili su bolji sa 69:14, dok su protiv Novi Sad Wild Dogsa ostvarili pobedu sa 52:0. U duelu između Bajmoka i Novog Sada bolji su bili dečaci iz Bajmoka rezultatom 38:6.