Blue Dragons sigurni protiv Pastuva – SK PLS 2021

815
Blue Dragons vs Požarevac Pastuvi

Blue Dragons Belgrade ugostili su ekipu požarevačkih Pastuva u okviru četvrtog kola Sport Klub Prve lige Srbije i bili su sigurni rezultatom 42:0. Ponovo je dominantan bio kanadski ofanzivac Karson Oulet koji je postigao dva tačdauna i skupio 246 jardi, od čega 143 iz 4 nošenja i 103 jarde iz dva returna.

QB Zmajeva Ognjen Mitrović bacio je samo 3 pasa od čega je kompletirao 2, oba puta za tačdaun koje je hvatao Marko Vojvodić. Mitrović je dodao i 38 jardi trčanjem uz jedan tačdaun.

Poslednji TD bio je delo kvoterbeka veterana Lazara Sporina koji je dobio šansu u drugom poluvremenu utakmice, posle jednog lažnog uručenja za mladog raningbeka Đorđa Stojiljkovića Sporin se ušetao u end zonu.

Odbrana Zmajeva zaustavila je napad Pastuva u potpunosti. Najbliži poentiranju gosti iz Požarevca su bili na kraju prve četvrtine, međutim dve greške vratile su ih 15 jardi i posle dobre reakcije odbrane Pastuvi su se odlučili na šut za tri poena koji je izblokiran.

QB Ognjen Mitrović bio je zadovoljan pristupom svoje ekipe: „Prethodna utakmica je bila mnogo teža za nas. Ovog puta došla nam je ekipa koja nije pobedila i mi smo ozbiljno pristupili, trenirali smo i spremili se za njih, odigrali smo sve što smo planirali i rezultat je došao sam po sebi. Ni u jednom momentu tokom utakmice nismo pali, bili smo konstantni. Važno je da nema povreda i sledeće što nas čeka je meč u Kragujevcu, najteže gostovanje koje ćemo imati ove sezone”, izjavio je Mitrović.

Ofanzivni koordinator Pastuva Dragoljub Gunić je zadovoljniji igrom napada u odnosu na prethodne mečeve: „Krenuli smo da osvajamo jarde i da prelazimo teren, tako da se dižemo u tom segmentu igre. Došla su nam dva nova igrača. Imamo dve nedelje da se spremimo za narednu utakmicu protiv Jagodine i tada očekujem još bolju igru”, rekao je Gunić.

U narednom kolu za dve nedelje, Blue Dragons Belgrade gostovaće protiv kragujevačkih Divljih veprova, dok će Pastuvi dočekati ekipu Jagodina Black Hornets.