Udruženje sudija američkog fudbala biće spremno za početak nove sezone

224
Udruženje sudija američkog fudbala na IFAF klinici

Posle početka obuke za nove sudije koja je krenula 21. decembra, za koju se posle otvorenog poziva na sajtu Srpske asocijacije američkog fudbala i SAAF kanalima na društvenim mrežama prijavilo 11 kandidata, Udruženje sudija američkog fudbala nastavilo je sa svojim aktivnostima kako bi bila spremna za sezonu 2021. koja će startovati sredinom aprila.

Posle toga, Udruženje sudija američkog fudbala (USAF) odradilo je još tri predavanja, a takođe 8 domaćih sudija prisustvovalo je online klinici IFAF.

Kada je reč o domaćim aktivnostima, na predavanjima 21. januara, 4. februara i 18. februara odrađena su pravila od 3. do 8.

Na sudijskoj klinici IFAF domaće sudije prisustvovale su predavanjima tokom ZOOM konferencije 7. 14. februara i 20 februara. Glavne teme su bile blind side block i odlučivanje prilikom hvatanja (catch/no catch).

Sudijsku organizaciju, kao uostalom klubove i sve sportske radnike, očekuje uzbudljiva i dinamična sezona. U periodu od 18. aprila do 11. jula deliće pravdu u 5 takmičenja koja su organizovana u prvoj sezoni posle povratka na teren usled pandemije virusa COVID-19. Tokom sezone 2020 igrala su se samo tri takmičenja: Prva i Druga liga Srbije u promenjenom formatu (touch „7 na 7”) i Ženska fleg liga Srbije.

Srpska asocijacija američkog fudbala izuzetno se raduje povratkom fudbala na terene širom Srbije i u saradnji sa Udruženjem sudija američkog fudbala napravila je ključan korak ka ostvarenju svih ciljeva u 2021. godini.