U subotu finale Kadetske lige Srbije između Jagodine i Inđije

444
Finale Kadetske lige Srbije 2020

U subotu, 21. novembra od 13 časova na terenu FK Morava Ribare, u finalu Kadetske lige Srbije 2020 Jagodina Black Hornets dočekaće ekipu Inđija Indians.

Hornetsi će probati da dođu do prvog trofeja u ovog kategoriji, dok je sa druge strane ekipa Inđije najuspešniji klub u Srbiji u uzrastu kadeta sa ukupno tri šampionske titule u četiri prethodne sezone koliko se Kadetska liga Srbije igra kao zvanično takmičenje. Indiansi zapravo i brane titulu, koju su u finalu prošle godine osvojili upravo protiv Jagodine.

Tim Jagodine bio je izvanredan u regularnom delu i završili su taj deo bez poraza. Poslednja, četvrta pobeda, bila je najteže ostvariva i to u Inđiji gde su u poslednjem kolu pre dve nedelje slavili sa 33:28. To je ujedno bio i jedini poraz tima iz Vojvodine tokom sezone, a u preostale tri utakmice i u polufinalu oba tima bila su veoma ubedljiva.

U polufinalu, Jagodina je savladala tim Novi Beograd Orlovi sa 59:30, a Inđija je bila još ubedljivija protiv Vukova sa 47:19.

Vodeći igrači Jagodine su Vanja Radivojević i Todor Vasiljević koji su imali ogroman broj snepova i u Prvoj ligi Srbije, kao i Andrija Ilić koji je zabeležio i INT. Ostatak tima čine Nikola Kostić, Uroš Davidović, Dimitrije Nikolić, Jovan Đorđević, Željko
Mušanović, Veljko Radisavljević, Ilija Cvetković, Dimitrije Rakić i Ignjat Đurđević. Ekipu vode prvotimci, glavni trener Dejan Srećković i Bogdan Pavlović.

Sa druge strane, sastav Indiansa ostao je bez MVP igrača iz prošle sezone Aleksandra Živanovića koji je školovanje i karijeru nastavio u Sjedinjenim Američkim Državama. Ipak, i ovaj tim Indiansa ima iskustva iz seniorskog fudbala. Ovogodišnja ekipa braniće titulu Kadetske lige Srbije u sledećem sastavu: Marko Žurkić, Andrej Petrović, Stefan Janjuz, Marko Vasiljević, Jovan Davidović, Bogdan Đaković, Darjan Plavšić, Nemanja Radulović, Nikola Milovac i Nikola Mitić. Ekipu vode prvotimci, glavni trener Aleksandar Borković i pomoćnici Vladimir Ikraš, Aleksandar Blažić i Anđelko Markuš.