IN MEMORIAM: Antonio Poljak [1968 – 2020]

1178
Antonio Poljak
Antonio Poljak

Srpska asocijacija američkog fudbala ostala je bez još jednog velikog prijatelja. Posle kratke i teške bolesti preminuo je Antonio Poljak, jedan od osnivača, igrača, trenera i članova uprave bejzbol kluba Sisak Storks.

Antonio Poljak je bio direktor za uvoz i izvoz donirane opreme za američke sportove u Sisku.

Generalni sekretar Srpska asocijacije američkog fudbala Nikola Davidović istakao je gospodina Poljaka kao jednog od najznačajnijih ljudi za razvoj bejzbola, hokeja i američkog fudbala u regionu: „Antonio je veliki prijatelj američkog fudbala u Srbiji i regionu. Pomogao je bezbroj puta da oprema za američki fudbal, hokej i bejzbol stigne u Srbiju. Godinama je držao sve pod konac i bio izuzetno pošten, vredan i pedantan sportski radnik”, izjavio je Davidović.

Vukašin Simonović, direktor za međunarodne projekte Srpske asocijacije američkog fudbala, rekao je da je region izgubio velikog čoveka, a on sam prvenstveno jednog velikog prijatelja: „On je bio čovek koji je bio jako važan za celu priču američkih sportova u regionu. Bio je jedna od onih osoba koje nikada nisu u prvom planu, a bez njih ništa ne funkcioniše. On je provodio dane i nedelje u magacinu za opremu i sam i sa nama, sortirao je, sređivao i pakovao, vodio evidencije, odrađivao carinjenja, sređivao dokumentaciju, odvajao najbolje komade za nas. Prosto neko ko je puno vremena, ljubavi i rada uložio u to da pomogne svima kojima je oprema potrebna, za fudbal i bejzbol, za sve sportove. Ujedno je to čovek koji je uvek dao sve od sebe, pa i mnogo više za sve koji su ikada dobili opremu. Ali za mene još značajnije je bilo što smo tokom rada postali veliki prijatelji”, zaključio je Simonović.

Srpska asocijacija američkog fudbala upućuje porodici Antonija Poljaka, klubu Sisak Storks i sportskoj porodici američkih sportova u Hrvatskoj naiskrenije saučešće.

Počivaj u miru i nek ti je večna slava.