Memorial Lineman Challenge Petar Miković

1666
Memorial Lineman Challenge Petar Miković

U čast Petra Mikovića, velikog sportiste koji je nastupao za novosadske Vojvode od 2008. do 2017. godine Srpska asocijacija američkog fudbala u saradnji sa Savezom američkog fudbala Vojvodine i klubom Novi Sad Wild Dogs organizuje memorijalni Lineman Challenge 20. juna od 14 časova u Novom Sadu na terenu Wild Dogs Kennel. Kapiten Vojvoda Petar Miković je tokom svoje karijere osvojio titulu prvaka Srbije i CEFL ligu 2015. godine, a bio je pozivan i na širi spisak reprezentacije Srbije. Nastupao je na pozicijama u defanzivnoj i ofanzivnoj liniji.

Petar Miković #70

Predsednik novosadskih Wild Dogsa Vukašin Simonović rekao je da su već određeni period klub i Petrovi prijatelji razmišljali o najboljem načinu na koji će sačuvati sećanje na Petra Mikovića: „Prvi put organizujemo ovakvu vrstu događaja. U pitanju je linijaško takmičenje koje ćemo održati u čast našeg prijatelja. Petar Miković dao je mnogo za američki fudbal u Srbiji i Novom Sadu. Organizovaćemo 6 takmičarskih disciplina na individualnom i klupskom nivou. Bez obzira na broj prijavljenih po 3 najbolja individualna rezultata u svakoj kategoriji ulaze u klupski rezultat”, kaže Simonović.

Kategorije u kojima će se igrači takmičiti su:

  • 40 yard dash
  • 100 kg bench press (broj ponavljanja)
  • Catch a punt (tri pokušaja)
  • Prevrtanje gume (60 sekundi/broj prevrtanja)
  • Brzo ispijanje piva
  • Summo ring

Sudije na ovom događaju biće pozicioni treneri reprezentacije Srbije: trener ofanzivne linije Petar Vitorović i trener defanzivne linije Džoš Hepner. Najboljim pojedincima i klubovima biće dodeljene nagrade. Posle završetka takmičenje u planu je druženje uz hranu i piće.

Još jednom da ponovimo, takmičenje se održava u subotu 20. juna od 14 časova na Wild Dogs Kennel (klik na link otvara Google Maps lokaciju). Sve prijave mogu da se pošalju na email adresu SAAF-a office@saaf.rs i email adresu kluba Novi Sad Wild Dogs kafwilddogs@gmail.com.

Sponzori prvog ovakvog događaja u Srbiji su fabrika zanatskog piva Zbir, novosadski restoran SDK i pekara Klasje Panonsko. Pokrovitelj je i prijatelj saveza, organizacija HiS Print Ministries.