Sa Kraljevskim krunama protiv korona virusa!

916
Sa Krunama protiv COVID-19

Pridružite se Kraljevskim krunama! Klub američkog fudbala Royal Crowns iz Kraljeva organizovao je online video treninge za svoje youth i flag selekcije. Treninzi bazirani na CrossFit programu u kućnim uslovima, putem interenta, odličan su odgovor na ograničenja koja su nastala zbog virusa COVID-19.

Kada je Svetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju 11. marta Kraljevske krune su otkazale sve redovne treninge do daljnjeg. U limitiranim uslovima, nastalim zbog pandemije COVID-19 virusa i uvedenog vanrednog stanja, Kraljevske krune su ipak našle način da njihovi kadeti i pioniri timski treniraju i opet budu na okupu. Ovi treninzi su dizajnirani na osnovu CrossFit programa, prilagođeni da mogu da se rade u kućnim uslovima, a dovoljno intenzivni da mladi sportisti budu u formi. Treneri osim što pripreme i prisutni su online na treningu koji i vode.

Krunama je ova ideja preporučena od roditelja jednog igrača, a tehnička podrška u vidu softvera za video konferencijsku vezu od profesora Gorana Seničića, trenera-veterana ovog kluba, koji inače taj isti program trenutno koristi za školske časove matematike.

Srđan Ćosić, predsednik kraljevačkog kluba, objasnio je razvoj i cilj ove ideje:
„Mnogo toga deluje nemoguće, dok ne probate. Nužda nas je navela da se odlučimo za organizovanje online treninga, ali i ljubav prema sportu i posvećenost našim igračima. Na ovoj inicijativi zahvaljujem se mami jednog našeg igrača, gospođi Snežani Jovanović. Sada dečaci iz Kraljevskih kruna ponovo treniraju i što je najvažnije opet su kao tim zajedno. Deci i mladima, sada kada im je kretanje ograničeno je veoma važno organizovati ovakve i slične programe socijalizacije i bavljenja fizičkim aktivnostima. Planiramo da pozovemo i sve druge mlade i decu, a koji nisu članovi Kruna, da nam se priključe. Dovoljno je da imaju internet i web kameru na telefonu i kompjuteru i dobrodošli su. Čuvajmo i starajmo se jedni o drugima, kao što se trudimo da to radimo u Krunama”.

U ovakvim teškim vremenima, kraljevčani su odlučili da pomoću internet tehnologije održavaju fizičku formu, ali i da podignu mentalno stanje igrača, kao i timski duh. Važno je ostati zajedno, kao što su Krune do skoro i bile na terenu, tako sada i van njega. Veruju da će tako timski prebroditi ovu krizu i dočekati još jednu pobedu, ovog puta protiv drugačijeg protivnika.

Ovde možete videti video priloge sa treninga. Treniranje u klubu američkog fudbala je naravno besplatno. U želji da pomognu porodicama svojih sportista u ovim teškim vremenima, klub je doneo odluku da se članarine ne prilažu.

Kraljevske krune pozivaju sve koji žele da se priključe online, a i inače treninzima, da se jave na e-mail: kraljevoroyalcrowns@gmail.com.

Kraljevske krune preporučuju i drugim sportskim organizacijama da osmisle slične programe koje mogu realizovati preko softvera Zoom, koji mogu sa ovog linka besplatno preuzeti i instalirati.