QB klinika 10. i 11. marta u Beogradu

1830
QB klinika
Photo: Brandon Lopez

QB klinika je plod saradnje između Srpske asocijacije američkog fudbala i američke organizacije HiS Print koja traje nekoliko godina i uključuje rad sa trenerima i bivšim NFL i NCAA igračima. SAAF će uz njihovu pomoć organizovati besplatnu mini QB kliniku u Beogradu 10. i 11. marta 2020.godine. Kamp je otvoren za igrače svih uzrasta.

Plan mini klinike:

  • Prijave QBova i svih zainteresovanih traje do petka 6. marta 2020. na mejl adresu: office@saaf.rs;
  • Dolazak na kliniku u utorak 10. marta do 19 časova, Beograd – Stadion FK Zemun, ulica Ugrinovačka 80;
  • Prvi trening je istog dana, u utorak na FK Zemunu od 20 do 22 časa na terenu sa veštačkom travom;
  • Drugi trening je na terenu O.Š. Sutjeska u Zemunu, ulica Zadrugarska bb u periodu od 10 do 13 časova;
  • Treći trening je na terenu O.Š. Sutjeska u Zemunu, ulica Zadrugarska bb u periodu od 15 do 18 časova;

Kliniku će voditi američki kvoterbek Džon Daton.

Daton je igrao za NCAA koledž Nevada Wolf Pack, najvišem nivou koledž fudbala, u periodu od 1995. do 1998. godine i predvodio je tim do dve šampionske titule u Big West konferenciji, uključujući i osvajanje Las Vegas Bowl-a 1996. godine. Na NFL draftu 1998. godine draftovan je u 6 .rundi od strane ekipe Miami Dolphins. Naredne tri godine proveo u practice squad-u Majamija, Atlante Falcons i Klivlenda. Nakon NFL iskustva odlazi u profesionalnu Arena ligu gde nastupa od 2002. do 2013. godine za nekoliko timova. Najviše uspeha imao je sa ekipom San Jose SaberCats sa kojima osvaja Arena Bowl XVI i sa ekipom Colorado Crush kada osvaja Arena Bowl XIX. Poznata svetska kompanija EA SPORTS je 2006. godine napravila prvu Arena football video igru, a na naslovnoj strani bio je baš Daton.

Sa His Print Ministries na organizaciji QB klinike radio je generalni sekretar Nikola Davidović: „Ukazala se prilika da u Srbiju dovedemo čoveka koji je nastupao profesionalno u američkim ligama. Nenadano smo došli do ove šanse i zato je klinika ubrzano organizovana. Na kamp su dobrodošli igrači svih uzrasta, od seniora do petlića i pozivam sve koji mogu da se pojave pošto smatram da mogu mnogo da nauče”, kaže Davidović.

Davidović se posebno osvrnuo na specifičnost pozicije kvoterbeka:

„Za QB poziciju se kaže da je najteža pozicija u svim kolektivnim sportovima. U našoj državi fudbal se igra od 2003. godine i to nije ni blizu dovoljno vremena da se pozicija QB razvije. Zato su neophodni ovakvi kampovi i saradnju sa Džonom Datonom ćemo produbiti u narednom periodu”, dodao je Davidović.