Stršljeni najbolji na memorijalnom turniru „Stevan Miletić”

788
Stršljeni ponovo šampioni
Foto: Pavle Krstić

U nedelju 22. decembra u balonu SC JASSA održan je drugi memorijalni turnir „Stevan Miletić” u organizaciji Jagodinskog sportskog saveza i kluba američkog fudbala Jagodina Black Hornets. Organizaciju su pomogli d.o.o. Protektanimal, d.o.o. Džambo i pekara „Mama”. Šampionski naslov odbranili su Stršljeni. Pioniri ovog kluba su pobedama nad beogradskim Vukovima (27:6) i smederevskim Bedemima (20:13). Meč između Vukova i Bedema okončan je rezultatom 20:12 u korist Beograđana.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Andrija Ilić iz redova jagodinske ekipe. Ceremoniji podele medalja, pored članova kluba Black Hornets, prisustvovala je i supruga Stevana Miletića, Mirjana.

SPECIJALNA PLAKETA ZA STEFANA MIHAJLOVIĆA

Jagodinski klub američkog fudbala Black Hornets udelio je specijalnu plaketu Stršljen oklopnik svom igraču, sedamnaestogodišnjem Stefanu Mihajloviću. Pravilnik o priznanjima, koji su Stršljeni usvojili na svojoj skupštini, sadrži i ovu specijalnu plaketu koja ima za cilj da se oduži najvrednijem članu u tekućoj godini koji je doprineo samoj organizaciji kluba.

„Drago mi je što je klub prepoznao moje zalaganje prilikom olakšavanja funkcionisanja raznih takmičenja. Nikada mi nije bio problem da izađem u susret, a klub je takođe imao razumevanja kada nisu mogli na mene da računaju. Hvala puno klubu, idemo u nove pobede!” – izjavio je ovogodišnji laureat, Stefan Mihajlović.

Stefan je član kluba od 2015. godine i prošao je sve selekcije kluba. Iza njega stoji skoro 80 nastupa u dresu „Crnih Stršljena”, kao i dve juniorske titule prvaka Srbije i pregršt medalja. Reči hvale dopiru kako od saigrača tako i od članova uprave kluba.

„Stefan je kulturno i vaspitano dete, slobodno mogu da kažem da je sazrevao kao čovek uporedo sa sazrevanjem našeg kluba. Radio je mnogo na sebi, ne samo kada je fizička sprema u pitanju, već i na duhovnom planu. Takvi dečaci treba da budu primer budućim generacijama, da se trud i rade uvek isplate. Siguran sam da će njegove ljudske osobine nagraditi i vreme koje tek predstoji” – poručuje predsednik kluba, Miloš Stanojlović.

Pravilnik o priznanjima koje je klub Black Hornets usvojio 2018. godine pored ove plakete, Stršljen oklopnik, sadrži i priznanje Hall of Fame, koje je prošle godine poneo prvi „večni Stršljen” – gospodin Branko Đurišić, a naredne 2020. godine po prvi put klub će udeliti i priznanje „Zlatni Stršljen” za životno delo onih koji su klub podizali u upravljačkom delu kluba.

Stefan Mihajlović Stršljen oklopnik
Foto: Pavle Krstić