Zlatni orlovi šampioni prvog U11 Kupa Srbije!

1422
Zlatni Orlovi U11 Kup šampioni!

U nedelju 22.12.2019. godine odigran je drugi turnir U11 Kupa Srbije. U prvoj sezoni odigravanja ovog takmičenja učestvovali su Smederevo Bedemi i Orlovi Novi Beograd koji su poslali dva tima (Zlatni i Beli orlovi). U sali OŠ Dimitrije Davidović ponovo su najbolji bili Zlatni orlovi koji su na taj način poneli zvanje šampiona U11 Kupa Srbije!

Za MVP U11 Kupa Srbije sasvim zasluženo je izabran Kosta Dapčević koji je predvodio Zlatne orlove do trofeja!

Rezultati:

Smederevo Bedemi 18 : 34 Beli orlovi

Beli orlovi 0 : 31 Zlatni orlovi

Smederevo Bedemi 0 : 42 Zlatni orlovi

Posebno zadovoljan U11 Kupom Srbije bio je Nebojša Rajković, reprezentativac Srbije i defanzivni koordinator u omladinskoj školi Orlova: „Sama organizacija turnira, prostor i uslovi u kojima se igralo su bili odlični. Sjajni domaćini su se pobrinuli da sve protekne bez ikakvih problema i u službi onih najbitnijih, a to su naravno naši mladi sportisti. Takođe, Intersport je učestvovao u celom događaju i podelio lopte deci i ovim putem želim da im se zahvalim što učestvuju u razvoju naših sportista i američkog fudbala u Srbiji i pozovem sve zainteresovane strane da nam se priključe pošto je primetno da su rezultati na evropskom nivou vidljivi.

Radim sa Orlićima oko tri meseca i iskreno sam oduševljen decom, njihovim fizickim i mentalnim sposobnostima. Za vrlo kratak period sam video ogroman talenat i potencijal koji može da se ostvari i to u bliskoj budućnosti. U roku od nekoliko meseci video se veliki napredak kako same ekipe, njihove uigranosti i razumevanja igre fleg fudbala, tako i određenih pojedinaca čiji je individualni napredak ogroman.

Ovo sve se moglo videti i u drugim ekipama na Trofeju Beograda u Mladenovcu, kao i sada u Smederevu, tako da Srbija ima neverovatan potencijal i svetlu buducnost u američkom fudbalu. Samo ako nastavimo svi da ulažemo energiju, možemo doći do toga da Srbija jednog dana bude broj jedan u Evropi”, rekao je Nebojša Rajković, reprezentativac Srbije i LB novog prvoligaša Srbije Banat Bullsa.