Drugi memorijalni turnir „Stevan Miletić” na programu u nedelju

1196
Drugi memorijalni turnir Stevan Miletić

Drugi memorijalni turnir „Stevan Miletić” održaće se u nedelju 22. decembra u SC JASSA u Jagodini. Na turniru pionirskih selekcija u fleg fudbalu (U15), pored domaćina Jagodina Black Hornetsa, učestvuju i ekipe SBB Vukovi Beograd i Bedemi Smederevo. Trofej će braniti domaći Stršljeni koji su prošle godine bili najbolji u duelima protiv Vukova i ekipe Kraljevo Royal Crowns.

Turnir se organizuje u čast i sećanje na Stevana Miletića, prijatelja sporta i prvog trenera američkog fudbala u Jagodini koji je s klupe predvodio ekipu Jagodina Strawberry Celts od 2005. god 2014. godine, a koji je prerano preminuo u oktobru 2017. godine.

Ceo događaj imaće i humanitarni karakter, a jedan od ciljeva je i mogućnost zainteresovanih dečaka da se informišu o samom sportu i počnu da treniraju američki fudbal.

Klub Jagodina Black Hornets će ujedno prvi put uručiti priznanje Stršljen oklopnik i time nastaviti tradiciju nagrađivanja najboljih i najvrednijih u dosadašnjem postojanju kluba. Prošle godine, prvi laureat kluba postao je Branko Đurišić u kategoriji Hall of Fame. Takođe, na proleće 2020. godine u planu je i dodeljivanje plakete Zlatni Stršljen koja će se dodeljivati bivšim zaslužnim funkcionerima kluba.

Drugi memorijalni turnir „Stevan Miletić” će početi u 16 časova, a organizatori su domaća ekipa Jagodina Black Hornets, uz podršku Jagodinskog sportskog saveza i preduzeća Džambo d.o.o. i Protektanimal d.o.o.