Sutra se igra prvi U11 fleg turnir u istoriji države – Kup Srbije!

1127
U11 fleg Kup Srbije

Prvi fleg turnir u istoriji Srbije za igrače do 11 godina – U11 Kup Srbije – biće održan u subotu 7.12.2019. godine sa početkom u 17 časova u balonu El Clasico na Bežanijskoj Kosi na Novom Beogradu. Posle uspešnog početka U13 fleg lige Srbije, Srpska asocijacija američkog fudbala izuzetno je zadovoljna zbog začetka U11 Kupa Srbije i zahvalna klubovima učesnicima. Naredni turnir biće odigran u Smederevu do kraja decembra ove godine.

Na ovom inauguralnom turniru učestovaće dva kluba podeljena u tri ekipe – domaći Orlovi Novi Beograd podeliće se u dva sastava: Beli orlovi i Zlatni orlovi, a protiv njih igraće mladi momci iz kluba Bedemi Smederevo. Beli i Zlatni orlovi odigraće i međusobni meč.

Predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala Branko Vučinić istakao je značaj ovog turnira: „Sve više klubova uviđa neophodnost rada sa najmlađim selekcijama i to je najvažnija stvar za američki fudbal u Srbiji. Do sada se pokazalo da jedino klubovi koji rade sa decom i razvijaju svoje omladinske programe imaju budućnost i ostvaruju rezultate. Prvo U11 takmičenje je sjajna vest za američki fudbal u Srbiji, zato što jasno pokazuje da ćemo i u narednih deset godina imati odlične igrače. Hvala entuzijastima i trenerima iz Orlova i Bedema koji su vredno radili sa decom. Posebno ohrabruje i vest da će im se već sledeće godine pridružiti i vršnjaci iz ostalih klubova u Srbiji”, istakao je Vučinić.

Organizator turnira i predsednik Orlova Marko Rakočević usaglasio je sa Vučinićem da ovaj turnir ima veliki značaj: „Deca i treneri su vredno radili i zaslužili da odigraju ovaj turnir i pokažu sportskoj javnosti šta znaju. Pošto imamo preko 20 klinaca u ovoj generaciji odlučili smo da napravimo dve ekipe (Beli i Zlatni orlovi) i pružimo im više vremena za igru. Hvala ekipi Bedema iz Smedereva što će učestvovati na turniru i željno iščekujemo veći broj ekipa već sledeće godine, pogotovo naše prijatelje iz Kraljeva (Royal Crowns) i Subotice (Gorillas), ali i sve ostale klubove u Srbiji”, rekao je Rakočević.