U19 Juniorska liga Srbije – Ko će na koga u polufinalu?

1350
U19 Juniorska liga Srbije
Foto: Igor Lazarević

Ovog vikenda igraju se poslednji mečevi regularnog dela U19 Juniorske lige Srbije 2019 koji će odlučiti polufinalne susrete. Na Severu lideri grupe SBB Vukovi Beograd dočekuju Banat Bulls, a Meridian Inđija Indians će na svom terenu protiv Kikinda Mamuta tražiti prolaz u polufinale. Na Jugu aktuelni U19 šampioni Jagodina Black Hornets gostuju Divljim veprovima u Brzanu i pokušaće da se revanširaju Wild Boarsima za poraz na domaćem terenu u prvom kolu.

Vukovi su bili ubedljivi protiv Kikinde i Inđije i na domaćem terenu, u subotu od 17 časova na terenu BRK Crvena zvezda na Adi Ciganliji imaju šansu da pobedom obezbede domaći teren za polufinale. Čopor su u dosadašnjim utakmicama u napadu predvodili univerzalac Nikola Treskanica i Aleksandar Bogdanović koji imaju dosta seniorskog iskustva uz pomoć QB Dimitrija Obradinovića i dobre ofanzivne linije.

Banat Bulls imaju veoma zanimljiv tim sastavljen od igrača iz Pančeva, Vršca i Kleka. U napadu se očekuje dobra utakmica Strahinje Brankova i veoma talentovanog mladog hvatača Luke Mačkića, a posle prvog meča timu su se priključili i WR Miljan Tadić, uz doskorašnje prvotimce Vukova OL Dragana Kovačevića i DL Strahinju Šiškova. Bikovima je pored pobede protiv Vukova neophodna i pobeda Mamuta u Inđiji.

Kikinda će imati težak posao u gostima na terenu OŠ Jovan Popović u Inđiji u subotu od 15 časova. Novi glavni trener Indiansa Aleksandar Borković na raspolaganju ima reprezentativce Srbije Aleksandra Živanovića, Miloša Katića koji je protiv Češke zabeležio INT, kao i Nenada Andonovića koji je na širem spisku, uz još mlađe momke koji su ove godine već doneli dva trofeja u Inđiju (U17 Kadetska liga i U15 Pionirska fleg liga). Mamuti će morati da se ozbiljno oslone na prvotimce Nemanju Milosavljeva, Aleksandra Stokića i Danijela Tešina i njihovu odličnu partiju kako bi došli do željenog rezultata.

Dan kasnije, od 13 časova u mestu Brzan kod Batočine Kragujevac Wild Boars dočekaće Stršljene iz Jagodine. Veprovi su trenutno neporaženi i imaju skor 3-0, a Jagodina je naravno jedini poraz zabeležila baš protiv Kragujevca (2-1). Obe ekipe su bile ubedljive protiv Pirate Dragonsa u Grupi Jug. Stefan Milojević, Miloš Petrović, Toma Todorović, Dejn Hepner, Veljko Stojanović i Vuk Lazović igraju odličnu sezonu za Divlje veprove predvođeni kapitenom odbrane Srbije Predragom Šćekićem. Sa druge strane, glavni trener Stršljena Andreja Živković može da računa na QB Filipa Đokića i njegova oružja u vidu Stefana Mihajlovića, Dimitrija Nikolića i Ilije Savića koji će uspostaviti dobar napad trčanjem.

Ovaj vikend odlučiće polufinalne parove U19 Juniorske lige Srbije 2019. Divlji veprovi i Black Hornets već su obezbedili plasman, a u međusobnom duelu odrediće koja ekipa će imati prednost domaćeg terena. Na Severu će biti nešto zanimljivije, ali Vukovi i Indiansi imaju šansu da na domaćem terenu obezbede polufinale.