Orlovi Novi Beograd zakazali finale sa Krunama! – Pionirska liga Srbije

1341
Orlovi Novi Beograd

U poslednjem meču regularnog dela Pionirske U15 lige Srbije, Orlovi Novi Beograd pobedili su pionire ekipe Jagodina Black Hornets sa 52:14. Utakmicu je obeležio igrač Orlova Marko Dondur koji je postigao 6 TD, sve posle dodavanja QB Milana Manića.

Sa druge strane, kapiten Stršljena Todor Vasiljević postigao je oba TD za ekipu Jagodinu, a posle prvog je pasom pronašao Veljka Radisavljevića za pretvaranje od dva poena.

Poentiranje je otvorio Vasiljević trčanjem za 27 jardi i TD, a Radisavljević je uhvatio pas za rezultat 0:8. Do kraja prve četvrtine Dondur je smanjio zaostatak svog tima svojim prvim TD od 65 jardi, pošto Orlovi nisu realizovali TPC (6:8).

U drugoj četvrtini Dondur je preokrenuo rezultat sa nova dva tačdauna, ovaj put od 69 i 91 jard, ali kao u prvoj četvrtini Orlovi nisu realizovali pretvaranja za dodatne poene, tako da je rezultat tada bio 18:8. Vasiljević je potom pobegao odbrani ekipe sa Novog Beograda i smanjio zaostatak Jagodine na 4 poena (18:14), ali ispostavilo se da do kraja utakmice povredama oslabljen tim Stršljena nije mogao do novih poena.

Njihov umor iskoristili su Manić i Dondur, prvo sa dva nova poentiranja do poluvremena uz jedan PAT do kraja poluvremena (31:14), a potom je ovaj tandem dodao novih sedam poena u trećoj deonici (38:14).

U poslednjoj četvrtini u strelce su se upisali i Ivan Škiljević kojeg je Manić pronašao za jedan TD i dva PAT-a i Uroš Bulatović koji je pokupio fumble Stršljena i odneo ga do end zone.

Posle utakmice predsednik ekipe Orlovi Novi Beograd Marko Rakočević bio je prezadovoljan rezultatom koji su Orlići napravili: „Ova deca su zaista neverovatna i zaslužila su ovaj uspeh. Orlovi su prvi put u istoriji u finalu tackle takmičenja i klinci u prvi mah nisu ni bili svesni šta su napravili. Želim da čestitam ekipi Jagodine i njihovim momcima koji su se borili do poslednjeg atoma snage. Već nam je stigla i čestitka iz Kraljeva koje nam je poručilo da nas željno iščekuje u finalu”, rekao je Rakočević.

Sastav U15 Orlovi Novi Beograd: Marija Mikavica, Milan Manić, Marko Dondur, Uroš Bulatović, Ivan Škiljević, Marko Đukić, Dušan Radivojević, Danilo Đurović, Ognjen Nikolić, Luka Bjelotomić, Fedor Ivaštanin, Mihajlo Miletić, Max Alexander Ackov. Glavni trener: David Hanomihl-Lukić.

Sastav U15 Jagodina Black Hornets: Todor Vasiljević, Veljko Radisavljević, Dimitrije Rakić, Miloš Dimitrijević, Mihajlo Maksimović, Jovan Đorđević, Vuk Stoiljković, Đorđe Vujović. Glavni trener: Andreja Živković.