Meridian Indians jači od Bikova – Juniorska liga Srbije 2019

1441
Meridian Inđija Indians vs Banat Bulls

U poslednjoj utakmici prvog kola Juniorske lige Srbije Meridian Inđija Indians savladali su Banat Bulls rezultatom 26:0 na terenu OŠ Jovan Popović u Inđiji. Ovim rezultatom se zapravo završilo i prvo poluvreme, tako da su u nastavku igre igrači Inđije predvođeni reprezentativcima Milošem Katićem, Nenadom Andonovićem i Aleksandrom Živanovićem odličnom odbranom priveli utakmicu kraju.

Upravo je Živanović doneo prednost Inđiji atraktivnim trčanjem u prvoj četvrtini (6:0), a potom je i pasom pronašao Andonovića za 12:0.

Dominantnu igru Meridian Indians nastavili su u drugoj četvrtini, a poenteri su bili isti – Živanović je dodao novi TD trčanjem (18:0), a onda našao Nenada Andonovića (24:0), s tim da se posle poslednjeg tačdauna upisao i Marko Žurkić koji je realizovao konverziju za dva poena (26:0).

Igrač utakmice Aleksandar Živanović koji je igrao na poziciji QB bio je veoma zadovoljan igrom svojih saigrača: „Jako smo startovali utakmicu i brzo postigli poene, sve što smo pokušali nam je funkcionisalo u prvom poluvremenu. Odbrana je odradila odličan posao i nismo dozvolili protivniku da se priblizi end zoni. Svaki od saigrača je odradio odličan posao na svojoj poziciji i podjednako doneo doprinos ovoj pobedi”, smatra Živanović.

Meridian Inđija Indians startovali su u sastavu QB Aleksandar Živanović, RB Dragan Kranjčec, WRs Nenad Andonović, Nemanja Vukša, Jovan Davidović, Marko Babić, LT Nikola Ljubojević, LG Uroš Opačić, C Stefan Zarić, RG Petar Magdić, RT Nikola Milovac. U odbrani su počeli DL Nemanja Knežević, Ljubojević, Opačić i Milovac, Miloš Katić, Stefan Zarić uz Andonovića i Živanovića na pozicijama lajnbekera, Marko Vasiljević i Stefan Žužić na kornerbeku i Dušan Milanović na safety poziciji. Igrali su još Marko Žurkić, Luka Vinčić i Aleksandar Bodiroga.

Banat Bulls su igrali u sastavu Strahinja Brankov, Bojan Nikolić, Mateja Čakmak, Branko Šovš, Luka Mačkić, Borivoje Kolarov, Luka Brković, Milan Jožika, Manojlo Novaković, Stefan Petrović, Ilija Krajnović, Nikola Miljević, Mateja Đorović, Đorđe Janjić, Marko Vasić, Nedeljko Knežević i Miloš Stamenkovski.