Inđija Indians dočekuju Banat Bulls – Juniorska liga Srbije

905
Inđija Indians
Foto: Meridian Inđija Indians Facebook Page

U poslednjoj utakmici prvog kola Juniorske lige Srbije, u nedelju 6. oktobra na terenu OŠ Jovan Popović od 14 časova, juniorski tim Meridian Inđija Indians dočekuju ekipu Banat Bulls koja će igrati svoju prvu utakmicu u juniorskoj kategoriji pod ovim nazivom.

Ove dve ekipe nalaze se u Grupi Sever sa timovima SBB Vukovi Beograd i Kikinda Mammoths, koji su svoj međusobni duel igrali prošlog vikenda. Dve prvoplasirane ekipe Grupe Sever ukrstiće se sa dve ekipe iz Grupe Jug.

Jedan od najvećih aduta Meridian Inđija Indians biće RB/DB Miloš Katić koji je ove godine nastupao za seniorsku ekipu Lübeck Cougars: „Očekujemo pobedu, ali znamo da neće biti lagano. Banat Bulls je nova ekipa protiv koje do sada nismo igrali i zato ih nikako ne smemo podceniti. Međutim, verujem u svoju ekipu, imamo talentovanu grupu momaka koja već dug period trenira zajedno i to je najveći razlog zbog kojeg smatram da ćemo zabeležiti trijumf”, rekao je Katić.

Pored Katića, sa kampa reprezentacije Srbije na utakmicu protiv Banata dolazi i DB/RB Aleksandar Živanović, ujedno i MVP finala Kadetske lige Srbije.

Glavni trener i defanzivni koordinator juniorskog tima Banat Bulls, a ujedno i reprezentativac Srbije Mihajlo Miškiv kazao je da su Bikovi dobro pripremljeni za meč: „Pripreme smo počeli pre otpirlike dva meseca, veliki deo ekipe nam čine kadeti tj. igrači do 17 godina. Osim igrača iz Pančeva i Vršca, pridružilo nam se i nekoliko igrača iz Vitezova. Veliki plus su nam petorica fudbalera koji su ove godine igrali i u seniorskom timu Strahinja Brankov, Marko Vasić, Đorđe Janjić, Marko Toman i Stefan Petrović. Iskoristili smo poslednje dve nedelje zbog odlaganja da se dodatno uigramo. Prvi put se susrećemo sa Inđijom, a s obzirom da oni odlično rade sa mlađim kategorijama, a uz to je ovo naša prva utakmica i to u gostima ulogu favorita prepustićemo njima. Očekujemo dobru borbu, a samim tim i zanimljivu utakmicu”, izjavio je Miškiv.