Finale Kadetske lige Srbije: Meridian Indians dočekuju Stršljene!

1191
Finale kadetske lige Srbije

Sve je spremno za finale Kadetske lige Srbije! U nedelju od 17 časova ekipa Meridian Inđija Indians dočekaće kadete Jagodina Black Hornets na popularnom Bronx Field-u, gde će se odlučiti ko će biti novi kadetski prvak Srbije.

Obe ekipe iza sebe su ostavile prošlogodišnjeg šampiona SBB Vukove, kao i ekipu Pančevo Panthers koja je imala probleme sa povredama. U regularnom delu sezone, ove dve ekipe nisu odigrale susret zakazan u Jagodini, zbog bolesti i povreda nekolicine igrača Jagodine.

Inđija i Jagodina već su igrali jedno finale u ovoj konkurenciji. U prvoj kadetskoj ligi Srbije 2016. godine Inđija je pobedila Jagodinu i osvojila prvu titulu. Naredne dve sezone kadetski prvak odlučen je u ligaškom takmičenju: 2017. godine Meridian Indians odbranili su trofej, kada su sa perfektnim skorom (4-0) završili ligu.

Inđija sutra (3-0) može da ponovi taj rezultat i dođe do trećeg trofeja u četiri godine. Tome se nada i trener kadeta Indiansa i MVP SK PLS 2017 Aleksandar Borković: „Očekujemo tešku utakmicu sa puno dobrih poteza i tesnim rezultatom. I naravno nadamo se da ćemo izaći kao pobednici ovog duela. Ovim putem pozivam sve ljubitelje fudbala da dođu u nedelju u 17 časova na Bronx”, rekao je Borković.

Ekipu Inđije predvodi QB Marko Žurkić, MVP finala pionirske fleg lige Srbije. Njega će štititi Radovan Kuvačić i Nikola Milovac, loptu će nositi Nemanja Radulović, a hvatati Jovan Davidović, Arsenije Vidović, Ilija Gelić, Dragan Kranjčec i Aleksa Sinobad. Protivničkog QB će napadati Darjan Plavšić, Stefan Janjuz i Boško Štulić, LB će predvoditi Marko Vasiljević, a DB Nikola Mitić, ATH će biti Aleksandar Živanović.

Finale kadetske lige Srbije
Roster Inđija Indians

Jagodinu Black Hornets (skor 2-1) trenira Andreja Živković, glavni trener i igrač prvog tima. Na terenu Vođa ekipe je QB Vanja Radivojević, a pomagaće mu RB Stefan Mihajlović i Dimitrije Nikolić.

„Pre svega mislim da će biti jako teška utakmica kako za nas, tako i za protivničku ekipu. Očekujem da svi iz moje ekipe daju svoj maksimum i obezbede sebi zlatne medalje. Takođe, koliko oni toliko ću i ja dati svoj maksimum i probati da odvedem ekipu do šampionskog mesta ove godine”, izjavio je RB Dimitrije Nikolić.

Ostatak tima čine WR Nikola Kostić, ofanzivni linijaši Andrija Dojčinović, Ignjat Đurđević i Marko Kurćubić i defanzivni bek Bojan Kojić. Uz njih tu su i vicešampioni u pionirskoj konkurenciji Veljko Radisavljević, Todor Vasiljević, Dušan Pavićević, Dimitrije Rakić, Jovan Đorđević i Andrija Ilić.

Finale Kadetske lige Srbije
Roster Jagodina Black Hornets

Finale kadetske lige Srbije igra se u nedelju od 17 časova na terenu OŠ Jovan Popović.