Spušta se zavesa na regularni deo Prve lige Srbije – Sezona 2019

962
Kragujevački Veprovi
Foto: Igor Lazarević

U poslednjem kolu regularnog dela Sport Klub Prve lige Srbije, beogradski Vukovi dočekaće Stršljene iz Jagodine, dok će kragujevački Veprovi na Čika Dači ugostiti beogradske Zmajeve.

Divizijski derbi, ujedno duel dva plejof tima, igra se u Šumadiji. Kragujevački Veprovi, koji će u plejofu braniti titulu, obezbedili su prvo mesto u A diviziji i jedina su ekipa ove sezone bez poraza u prvenstvu. Uz to, imali su i jake utakmice u CEFL ligi, a posebno impresivno su odigrali u Švajcarskoj protiv vicešampiona Calanda Broncos, kojima je u poslednjim sekundama izmakla CEFL titula. Njima u goste dolazi ekipa Plavih zmajeva. Zmajevi su obezbedili prolaz u plejof u prošlom kolu, pobedom protiv divizijskog rivala Black Hornets iz Jagodine na svom terenu.

Biće ovo duel odličnih raningbekova – Nika Lasejna (Veprovi) i Ivana Pleve (Zmajevi), kao i importa na poziciji QB – Džejka Sisona (Veprovi) i Džordža Bouvena (Zmajevi). Tu su i potencijalni reprezentativci na poziciji WR Stefan Borković (Veprovi), Ognjen Mitrović i Aleksa Stanić (Zmajevi).

Kragujevački Veprovi dočekuju Zmajeve u nedelju od 17 časova na veštačkom terenu stadiona Čika Dača.

U isto vreme, beogradski Vukovi dočekuju Stršljene iz Jagodine. Vukovi su obezbedili prvo mesto u B diviziji i igraće polufinalni meč na svom terenu. Hornetsima će ovo biti poslednji meč ove sezone. Oni neće igrati u plejofu, ali ove sezone ostavili su trag. Odigrali su nekoliko odličnih i atraktivnih utakmica i dali šansu nekolicini mlađih igrača koji su prvi put osetili seniorski fudbal. Uz to, uz QB Kristofera Poupa dodatno su sazreli mladi risiveri Bogdan Pavlović, Dejan Srećković i Aleksandar Milenković.

Njima će u Beogradu parirati QB Livaj Plant, koji je oporavljen od povrede, uz svoje mete Nikolu Simovića i Miloša Kolibara. Odbranu će kao i uvek predvoditi Ivan Nedeljković, a očekuje se da pred plejof dobru utakmicu odigraju Uroš Kolaković, David Jevremović i Slavoljub Dukovski.

Meč između Vukova i Stršljena igra se u nedelju u 17 časova na BASK stadionu.