Odigran prvi turnir U15 fleg lige Grupe Sever

1236
U15 fleg

Posle prošlonedeljnog otvaranja pionirske U15 fleg lige Srbije Grupe Jug u Jagodini, ove nedelje isto je učinjeno i u Grupi Sever, a domaćini su bili Pirati iz Zemuna. Osim domaćina učestvovale su ekipe Novi Beograd Orlovi, Inđija Indians, SBB Vukovi i Subotica Gorillas.

Ceo turnir je protekao u prijateljskoj atmosferi. Naše mlade nade imale su priliku da se druže sa svojim vršnjacima iz drugih gradova Srbije i dele strast prema ovom sportu. Videli su se dobri potezi od strane igrača koji tek treba da daju svoj maksimum na narednim turnirima. Na osnovu toga šta se sve moglo videti na prvom ovogodišnjem turniru, sigurno nas očekuje zanimljiva pionirska liga.

U prvom kolu domaćini su igrali protiv Orlova i gosti su ih savladali sa 46:19. U duelu vojvođanskih ekipa debitanti Gorillas iz Subotice poraženi su od Indiansa 8:32.

Subotičani su prvu pobedu ostvarili u drugom kolu. Oni su pobedili SBB Vukove rezultatom 26:8, a Indiansi su zabeležili drugu pobedu. Tim iz Inđije pobedio je Pirate sa 26:7.

Treće kolo je bilo najneizvesnije. SBB Vukovi i Indiansi morali su da odigraju i produžetke u kojima je Inđija postigla TD i odnela pobedu 13:7. Najzanimljiviju utakmicu odigrali su najmlađi srpski klub Subotica Gorillas i Orlovi sa Novog Beograda. Bilo je veoma neizvesno, ali na kraju malo iskusniji momci iz Beograda pobedili su 28:26.

Domaćini Zemun Pirates ostvarili su jedinu pobedu u 4. kolu. Oni su pobedili Vukove 13:6, a Orlovi su u duelu neporaženih ekipa bili bolji od Inđije 21:18.

Orlići su potom u poslednjem kolu obezbedili status jedinog neporaženog tima. Pobedili su gradske rivale Vukove sa 12:0. A u poslednjem meču na turniru viđeno je i najviše poena. Gorile koje su imale odličan prvi turnir pobedili su domaćine iz Zemuna sa 44:33.

Svi akteri pokazali su visok nivo poznavanja fudbala i sportske discipline. Od igrača istakli su se Matej Turbić i Dušan Radivojević u napadu, kao i Marko Đukić u odbrani koji igraju za lidere prvenstva Orlove sa Novog Beograda.

Posle prvog U15 turnira Grupe Sever skor je sledeći:
Novi Beograd Orlovi 4-0
Inđija Indians 3-1
Subotica Gorillas 2-2
Zemun Pirates 1-3
SBB Vukovi 0-4