Banat bolji od Kikinde u derbiju Druge lige Srbije

1597
Bulls

U derbiju Druge lige Srbije ekipa Banat Bulls savladala je najvećeg rivala za plasman u prvu ligu ekipu Kikinda Mammoths rezultatom 33:12.

Reprezentativac Srbije, QB Bulls-a Mladen Zlatić odigrao je odličnu utakmicu i pet puta je bacio pas za TD: tri puta za Milana Nikolića i dva puta za Strahinju Brankova.

Bulls su otvorili prvu četvrtinu dobrim napadom koji je završio Nikolić hvatanjem od 8 jardi. Zlatić je potom bacio dugačak pas od 26 jardi i spojio Brankova sa end zonom.

Njih dvojica nastavili su dobru igru u drugoj četvrtini i Brankov je ovaj put poentirao hvatanjem za 15 jardi i posle trećeg PATa Marka Todorovića rezultat je bio 21:0.

QB i OC Kikinde Branislav Fekete dirigovao je napad Mamuta kojim su smanjili zaostatak. Njegov pas za TD uhvatio je Vilijam Braun i na poluvreme se otišlo rezultatom 21:6.

Međutim, Bulls nisu dozvolili preokret. U trećoj četvrtini Zlatić je ponovo pronašao Nikolića koji je za 15 jardi povećao vođstvo Banata. Fekete je doneo nove poene Mamutima, ovaj put njegov pas uhvatio je Mario Biro, takođe za 15 jardi, ali i drugi pokušaj za 2 poena Kikinde nije uspeo i rezultat na kraju treće četvrtine je bio 27:12.

U četvrtoj četvrtini odbrana Bulls-a nije dozvolila novo poentiranje Kikindi, a Zlatić je prelepim pasom za Nikolića, ovaj put za 30 jardi, postavio konačan rezultat 33:12.

Meningovsku partiju je pružio QB domaćina Mladen Zlatić: „Napali smo Kikindu od početka meča na svima frontovima. Trčanje je išlo po planu, iako nam 3-3 stack postavka nije prijala. Igra pasom je krunisala sjajna trčanja našeg RB Erečkovića koji nas je uvek stavljao u dobru poziciju za sledeći down.

Okrećemo se sledećem kolu, gde nas čeka uvek nezgodna ekipa Kleka. Naše misli usmerene su ka pripremi tog gostovanja. Očekujem da do playoff-a uđemo u ritam bez oscilacija i rezultat neće izostajati”, izjavio je posle utakmice Zlatić.

QB i ofanzivni koordinator Kikinde Branislav Fekete istakao je da je nedostatak šest igrača u odbrani Mamuta presudio: „Čestitam timu Banata na dobroj igri. Mi imamo još dve utakmice do kraja regularnog dela. Prvu utakmicu igramo kod kuće i nadamo se pobedama kako bismo obezbedili prednost domaćeg terena u playoff-u”, rekao je Fekete.

U sledećem kolu 25/26. maja, Banat Bulls gostovaće ekipi Klek Knights, a Kikinda Mammoths će dočekati Zemun Pirates.

Banat Bulls 33 : 12 Kikinda Mammoths
Gradski stadion Vršac, 12.5.2019, 12.00

1/4 – 14 : 0
7:0 Mladen Zlatić TD pas od 8 jardi za Milana Nikolića, PAT Marko Todorović
14:0 Mladen Zlatić TD pas od 26 jardi za Strahinju Brankova, PAT Marko Todorović
2/4 – 7 : 6
21:0 
Mladen Zlatić TD pas od 15 jardi za Strahinju Brankova, PAT Marko Todorović
21:6 Branislav Fekete TD pas od 8 jardi za Vilijama Brauna, TPC neuspešan
3/4 – 7 : 6
27:6 Mladen Zlatić TD pas od 15 jardi za Milana Nikolića, PAT neuspešan
27:12 Branislav Fekete TD pas od 15 jardi za Marija Bira, TPC neuspešan
4/4 – 6 : 0
33:12 Mladen Zlatić TD pas od 30 jardi za Milana Nikolića, PAT neuspešan