Mladenovac Forestlanders – Povratak na scenu

293
Mladenovac Forestlanders

Mladenovac Forestlanders je odigrao poslednju seniorsku sezonu 2014. godine, posle čega je prestao da se takmiči usled finansijskih i organizacionih problema. Pokušalo se sa U17 programom 2016. godine, ali nije dao dovoljno rezultata da bi klub nastavio da se takmiči.

Prvu utakmicu posle dužeg perioda, Mladenovac igra ovog vikenda. Na startu Arena lige Srbije, dočekuju Smederevo Bedeme 12. maja od 12.30.

O novinama vezanim za klub osnovan 2006. godine razgovarali smo sa predsednikom kluba Željkom Srećkovićem:

„Na osnovu prethodnih uspona i padova izvukli smo pouke, pre svega tražili smo način da klub ima svoj stalni prostor za treninge u sezoni i van sezone, kao i stabilan izvor osnovnog finansiranja koji će pokriti nesmetano treniranje i organizaciju takmičenja. Pojavom Veljka Živanovića u organizaciji kluba obezbeđeni su uslovi za start i počeli smo sa treninzima u decembru 2018. godine.

Na osnovu broja igrača i njihovog godišta odlučili smo se za Arena Ligu kao program sa kojim ćemo formirati seniorsku selekciju tima, ali smo paralelno radili na temeljima svakog ozbiljnog kluba, a to je podmladak. Arena sastav tima je prošaran sa nekoliko igrača koji su zadržali kontinuitet igranja u drugim timovima, ali najveći broj igrača prvi put stavlja opremu ili se aktivirao posle više godina pauze. Mladenovac Forestlanders je pre svega mlada i neiskusna ekipa, tako da ne stavljamo rezultatske ambicije ispred nas, ali sa druge strane potencijal koji imamo je ogroman i vidi se da kako vreme otmiče brzo napredujemo, tako da očekujemo da budemo daleko bolji tim u jesenjem delu takmičenja.

U sklopu priprema za sezonu 2019 organizovali smo tri trening utakmice sa ekipom Obrenovac Hawks, kojima se zahvaljujemo, jer su nam ti treninzi mnogo značili. A vredan rad igrača nagradili smo dvodnevni putovanjem u Banja Luku i odigravanje prijateljske utakmice sa ekipom Banja Luka Rebels, sa kojima planiramo zajedničke akcije u budućnosti.

Nas očekuje jako bitan meč sa Smederevo Bedemima. Smederevo ima prednost jer su ekipa koja je učestvovala predhodnih godina u takmičenjima. U trenerskom kadru smo malo zarđali, igrači sigurno imaju tremu, ali na nama je da uložen rad, znanje i tehnike koje smo učili sa dobrim fokusom u utakmici pretočimo u pozitivan rezultat, a to je prva klupska pobeda nakon dužeg perioda.

Uspeli da u klub privučemo ljude koje zanima zdrava priča, održiv način organizacije kluba kroz plan na duže staze. Koje selekcije će biti formirane u narednom periodu zavisiće pre svega od godišta igrača. Sa ponosom možemo da izjavimo da smo obezbedili uslove da u svim osnovnim i srednjim školama u Mladenovcu održimo prezentaciju sporta u više termina. Po našoj proceni preko 6 000 dece imaće mogućnost da vidi i učestvuje u pokaznom treningu fleg fudbala i američkog fudbala. Očekujemo ozbiljan priliv igrača u mlađim kategorijama.

Do sada šta smo obećali igračima, ispunili smo. Pritom, u fazi smo pregovora da u septembru organizujemo mini pripreme u Crnoj Gori ili Grčkoj, i to je realan plan, jer već imamo ponude, a na kraju prolećnog dela očekuje nas turnir u Banja Luci. Ukratko, krenuli smo jako, nadamo se pozitivnom odzivu kod igrača i ozbiljnom uvećanju broja članova kluba”, zaključio je Srećković.