Najava 4. kola Sport Klub Prve lige Srbije

1055
Četvrto kolo SK PLS 2019

Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u SportKlub Prvoj ligi Srbije. Na programu je četvrto kolo.

Vikend otvaraju šampioni na domaćem terenu. U subotu, 4. maja na Čika Dači od 15 časova, Divlji veprovi dočekuju Meridian Inđija Indianse. Veprovi su jedina neporažena ekipa u ligi, a savladali su i Istanbul Koč Ramse u CEFL ligi. QB Džejk Sison dominira od početka sezone uz svoja oružja Stefana Borkovića, Nika Lasejna i Pedra Medičija. Njih četvorica su postigli najveći deo 160 poena Kragujevčana u prva tri meča. Wild Boars su veliki favoriti protiv ekipe Indiansa koja je postigla samo 6 poena ove sezone. Inđija je u prethodnom kolu odigrala bolje nego na otvaranju sezone, ali pitanje je da li će uspeti da naprave još jedan korak napred i ozbiljno se suprotstave aktuelnim šampionima.

Najzanimljiviji meč očekuje se u Jagodini gde se domaći Black Hornets spremaju za napad Plavih zmajeva. Jagodinci su imali tešku utakmicu u prošlom kolu protiv Wild Dogsa, kada su tokom duela ostali bez trenera-igrača Andreje Živkovića koji je doživeo povredu. Njima na noge stižu Zmajevi predvođeni QB Džordžom Bouvenom i RB Ivanom Plevom koji odlično predvode napad Beograđana, a u prošlom kolu protiv Inđije odbrana je dobro odigrala i osigurala pobedu.

Ove ekipe će se boriti za 2. mesto u A diviziji, iza vodećih Veprova, te ova utakmica donosi najviše pobedniku. Utakmica počinje u subotu od 16 časova na terenu FK Ribare.

U jedinoj utakmici u nedelju, četvrto kolo zatvara revanš između domaćih Vukova i novosadskih Wild Dogsa. Beograđani su u drugom kolu u Novom Sadu ubedljivo pobedili Dogse, a sada se nadaju sličnom rezultatu nakon njihovog prvog poraza ove sezone u Kragujevcu. Novosađani su dobro reagovali pobedom u Jagodini, ali da bi savladali Vukove biće im potrebna mnogo bolja igra u napadu od one koje su prikazali u Novom Sadu kada su jedine poene postigli sejftijem. Odbrana je izgledala dobro protiv Hornetsa, ali da bi pružili bolji otpor favorizovanim Vukovima moraće da odigra iznad svojih mogućnosti i uspori RB Džoa Berdžerona i QB Livaja Planta.

Utakmica počinje 5. maja u 13.30 na BASK stadionu.