Dva derbija u drugom kolu Sport Klub Prve lige Srbije, Jagodina dočekuje Inđiju

1938
stršljenovi
Foto: Pavle Krstić

Posle uzbudljivog prvog kola koje su ljubitelji američkog fudbala u Srbiji željno iščekivali, ovog vikenda igraju se utakmice drugog kola Prve lige Srbije.

U jedinoj utakmici u subotu, Jagodina Black Hornets dočekuje Meridian Indianse iz Inđije. Oba tima zabeležila su poraze na početku sezone i nadaju se prvom trijumfu u ovoj sezoni. Domaći Stršljenovi uzdaju se u svog vođu napada, kvoterbeka Kristofera Poupa, koji je bacio tri TD pasa protiv aktuelnih šampiona Wild Boarsa iz Kragujevca. Indiansi tek treba da postignu prve poene ove godine, jer nisu uspeli da dođu do end zone protiv Vukova u prvom kolu.

Black Hornetsi i Indiansi drugo kolo Prve lige Srbije otvaraju u subotu 6. aprila u 16 časova na stadionu FK Ribare.

Odbrana Vukova u prvom kolu nije dozvolila postizanje nijednog poena protiv Indiansa iz Inđije. Bolji otpor čoporu iz Beograda pokušaće da pruži Novi Sad Wild Dogs na svom terenu. Novi kvoterbek Vukova Livi Plant bacio je 3 tačdaun pasa u prvom poluvremenu protiv Inđije. Jedan tačdaun dodali su trčanjem drugog pojačanja iz Amerike Džoa Bergerona od 50 jardi, a preostala dva postigli su defanzivci Uroš Kolaković i Ivan Nedeljković vraćanjem presečene lopte.

Novosađani su, takođe, jednom Beličik-skom partijom došli do pobede. Postizale su poene u sve tri faze igre: napadom, u odbrani vraćanjem intersepcije i fild gol-om specijalnog tima. Na taj način priredili jedino iznenađenje u prvom kolu na terenu Plavih zmajeva. Njih predvodi kvoterbek Luka Vojnović koji je započeo poentiranje fantastičnim trčanjem od 74 jarde, nastavio pasom od 18 jardi za Davora Solda i tako napravio prednosti koju Zmajevi nisu mogli da sustignu.

Ovaj derbi B divizije možete pratiti u nedelju 7. aprila od 13 časova na stadionu FK Sofeks.

Drugo kolo Prve lige Srbije zatvoriće derbi A divizije između Belgrade Blue Dragonsa i Kragujevac Wild Boarsa. Divlji veprovi iz Kragujevca uspešno u započeli odbranu titule ubedljivom igrom protiv Crnih stršljenova iz Jagodine. Zmajevi će pokušati da zabeleže prvu pobedu u ovoj sezoni posle uvodnog poraza od Novi Sad Wild Dogsa.  Da bi uspeli u tome moraće da obrate pažnju na novog raningbeka Wild Boarsa Nika Lasejna, koji je u prvom kolu istrčao za 70 jardi i čak 4 tačdauna iz samo 8 nošenja. On je dodao 47 jardi jednim hvatanjem i 51 jard vraćanjem uvodnog kik-ofa.

Utakmica počinje u 15 časova u nedelju 7. aprila na stadionu FK Heroj.

 

SAAF