Plant doneo Vukovima pobedu na premijeri – SK PLS 2019

1826
Livaj Plant
Foto: Dragan Zabunović

SBB Vukovi lako su i ubedljivo pobedili Meridian Indianse na početku nove sezone SPORT KLUB Prve lige Srbije. Na stadionu BASK u Beogradu na kraju meča bilo je 41 : 0.

Vukovi su meč praktično rešili već u prvom poluvremenu, kada se na odmor otišlo pri rezultatu 35 : 0. Od ukupno pet datih tačdauna u tom delu igre novi kvoterbek Livaj Plant tri puta je bacio pas koji su materijalizovali Zoran Todorović, Miloš Kolibar i Nikola Simović. Jednom je u end-zoni završio novi raning-bek Džo Berdžeron, dok su Indiansi zbog greške u napadu primili još jedan. Defanzivni tačdaun je, posle presečnog pasa, postigao Uroš Kolaković.

Budući da je pitanje pobednika gotovo bilo izvesno, uz mercy rule ušlo se u drugo poluvreme u kojem je domaća ekipa poentirala još jednom, i to ponovo iz odbrane. Iskusni Ivan Nedeljković je vratio interspeciju u trećoj četvrtini za konačnih 41 : 0.

SBB Vukovi Beograd – Inđija Meridian Indians 41 : 0

 1/4 – 14 : 0
6:0 Livaj Plant pas za Zorana Todorovića 30 jardi, PAT neuspešan
14:0 Uroš Kolaković INT return; TPC Livaj Plant za Miloša Kolibara
 2/4 – 21 : 0
22:0 Džo Berdžeron trčanje 50 jardi, TPC Džo Berdžeron
28:0 Livaj Plant pas za Nikolu Simovića 30 jardi; TPC neuspešan
35:0 Livaj Plant pas za Miloša Kolibara 15 jardi; PAT Željko Stegnjaja
 3/4 – 6 : 0
41:0 Ivan Nedeljković INT return; PAT neuspešan
 4/4 – 0 : 0 

Ovom utakmicom završeno je 1. kolo SPORT KLUB Prve lige Srbije. Podsetimo, u prva dva susreta postignuti su sledeći rezultati:

Kragujevac Wild Boars – Jagodina Black Hornets 49 : 22
Belgrade Blue Dragons – Novi Sad Wild Dogs 15 : 29

Drugo kolo igra se kroz sedam dana. Belgrade Blue Dragons dočekuju aktuelne šampione Kragujevac Wild Boars. Novajlije Wild Dogs će u Novom Sadu igrati protiv Planta i Vukova, dok će Meridian Indians gostovati u Jagodini protiv ekipe Black Hornets.

SK PLS 1. kolo: Veprovi ubedljivi na startu, Dogsi iznenadili Zmajeve