Orlovi organizuju U11 Spring Bowl

1467

Klub američkog fudbala Orlovi s Novog Beograda organizuje prvi turnir u fleg fudbalu za decu uzrasta do 11 godina – Spring Bowl.

Osim domaćina i organizatora, na turniru će svoje selekcije imati i ekipe iz Kraljeva, Subotice i Smedereva: Royal Crowns, Gorillas i Bedemi. Ekipe će igrati u skladu s pravilima takmičenja Fleg lige petlića, a na turniru će svako sa svakim odmeriti snage. Konačan plasman odrediće broj pobeda, a u slučaju izjednačenog ishoda dva ili više timova, rangiraće se na osnovu gol-razlike.

Najmlađi igrači američkog i fleg fudbala u Srbiji prvi put ove godine okupiće se na Bežanijskoj kosi u balon-hali „El Clasico“ od 16 časova. Kompanija INTERSPORT pružila je podršku u organizaciji turnira te obezbedila nagrade za sve učesnike.

Ekipi Orlova će ovo takmičenje poslužiti kao zagrevanje pred prvenstvo Austrije, na kojem će učestvovati ovog maja, čime potvrđuju da im je ulaganje u najmlađe uzrasne kategorije prioritet u radu i razvoju sporta.

Podsetimo, prošle jeseni „Orlići“ su osvojili vicešampionsku titulu u Srbiji, a učestvovali su i na međunarodnom turniru u Austriji, posle kojeg su najavili i učešće na nacionalnom prvenstvu te zemlje ovog proleća.