Džo Bergeron novo pojačanje u napadu SBB Vukova

1190

Džo Bergeron drugi je strani igrač koji će biti u sastavu SBB Vukova u predstojećoj sezoni. Beogradska ekipa dobila je novo pojačanje u napadu, i to na poziciji raning-beka i vajd-risivera.

Džozef Džo Bergeron (eng. Joseph Joe Bergeron) dolazi iz Meskita, grada u američkoj saveznoj državi Teksas, gde je i završio srednju školu. Upravo se u to vreme, igrajući za klub „Severni Meskit“, afirmisao i profilisao na poziciji trkača, postigavši impresivne rezultate, a više puta je proglašavan najkorisnijim igračem ekipe.

Tri godine je bio starter; istrčao je 2724 jardi i postigao 30 tačdauna. Igrao je dobro i na poziciji hvatača, na kojoj je zabeležio 405 istrčanih jardi i 28 uhvaćenih pasova. Dobre partije i odlični rezultati kvalifikovali su ga da se 2011. godine nađe u reprezentaciji SAD do 19 godina, koja je igrala protiv tima sveta. U tom duelu je proglašen za MVP, istrčavši 118 jardi i postigavši jedan rushing i jedan passing tačdaun.

Po završetku srednje škole, upisao je Univerzitet Teksas u Ostinu, gde je postao član ekipe „Texas Longhorns“ za koju je igrao tri godine, a potom i Univerzitet „Texas A&M“ u Komersu, čiji je član bio jednu sezonu. U tom periodu, od 2011. do 2014. godine, Bergeron je nastavio da ređa uspehe, postigavši nekoliko rekorda u svojoj karijeri. Na 37 odigranih mečeva pretrčao je 1392 jarde iz kojih je postigao 25 tačdauna; na pet utakmica „u nogama“ je imao više od 100 jardi.

Novi trkač Vukova se zatim preselio u Evropu. Dve sezone je proveo u ekipi „Monarchs“ iz Drezdena, a prethodnu sezonu odigrao je u frankfurtskom timu „Universe“, s kojima je došao do vicešampionskog naslova.

Sada je pred njim novi izazov u trofejnoj beogradskoj ekipi, o kojoj je čuo samo dobre stvari.

— Moj bivši saigrač je ranije igrao za Vukove, o kojima je govorio samo dobro. Biće zanimljivo igrati u novoj zemlji, ali se i radujem novim kontaktima i dominaciji tima u ligi — izjavio je novi raning-bek SBB Vukova.

Podsetimo, Beograđani su u svoju ekipu već doveli dva Amerikanca: novog glavnog trenera Roberta Čerčmana i kvoterbeka Livija Planta.