SAAF i ove jeseni na međunarodnom Sajmu sporta

660

Peti put zaredom Srpska asocijacija američkog fudbala biće deo međunarodnog Sajma sporta koj se održava od 23. do 25. novembra na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Put uspeha“.

Sedmi po redu međunarodini Sajam sporta i ove godine organizuju Ministarstvo omladine i sporta (MOS) i Sportski savez Srbije (SSS) u Hali 1 Beogradskog sajma, a kao i ranijih godina, ulaz sva tri dana biće besplatan, što će sigurno obradovati sve zainteresovane posetioce.

Srpska asocijacija američkog fudbala će ove godine imati svoj štand u hali pod rednim brojem C9 (od glavnog ulaza u halu levo, deveti štand). Prezentaciju svog programa i pokaznu vežbu naš savez će organizovati u nedelju 25. novembra od 13 časova na velikom terenu Hale 1.

Srpska asocijacija američkog fudbala poziva sve svoje članove, klubove, igrače američkog fudbala, kao i zaljubljenike u ovaj sport, da dođu i posete štand, prisustvuju prezentaciji sporta u nedelju, i upoznaju se i saznaju sve druge pojedinosti i sportske uspehe naše reprezentacije, naših klubova i sportista. Dobro došli!

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da je predstojeći Sajam sporta postao novi sportski brend i mesto gde građani dolazi da upoznaju šampione, a stranci sistem srpskog sporta.

— Kao što smo najavili prošle godine, u ovoj smo već oborili sve rekorde, i po broju organizovanih takmičenja, i po broju medalja. Ova godina je najuspešnija do sada za srpski sport i nećemo na tome da se zaustavimo — istakao je Udovičić na konferenciji za medije povodom otvaranja događaja.

On je posebno čestitao predsedniku Sportskog saveza Srbije Davoru Štefaneku na vicešampionskoj tituli na prvenstvu sveta, navodeći ga kao primer da se može uspešno baviti sportom i biti na odgovornoj funkciji. Takođe, najavio je dolazak gostiju iz inostranstva, pre svega iz regiona, a već se zna da će na otvaranju biti i proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković.

Detaljan raspored događaja na Sajmu sporta, kao i mapu štandova učesnika Sajma, pogledajte na stranici Sajam sporta >>.

Prvi čovek SSS Štefanek zahvalio se Udovičiću na lepim rečima, Ministarstvu na podršci i pozvao decu pre svega da posete Sajam sporta i druže se sa šampionima.

Direktor Sajma sporta Nemanja Svjetličić istakao je da će na Sajmu biti više od 20 aktivacionih zona, mnogo noviteta, predavanja, edukacionih seminara.

Pored organizatora, publici će se predstaviti i Ministarstvo odbrane Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Olimpijski komitet Srbije, Paraolimpijski komitet Srbije, visoko školske institucije, kao i preko 100 teritorijalnih sportskih saveza, 89 nacionalnih granskih saveza, sedam udruženja iz oblasti sporta i mnogi izlagači sportske opreme, rekvizita, suplemenata, pehara i medalja…

U Hali 1a istovremeno će se održati 13. Nacionalni seminar Sportskog saveza Srbije, ali i mnogobrojna predavanja, panel diskusije i radionice Antidoping agencije Republike Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije.

Sajam će biti otvoren od 10 do 19 sati tokom sva tri dana. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić svečano će otvoriti sajam u petak 23. novembra u podne, a u nedelju 26. novembra u 17.30 predviđena je ceremonija svečanog zatvaranja.