Polufinale Juniorske lige 10. i 11. novembra

840

Polufinalni mečevi Juniorske lige Srbije odigraće se 10. i 11. novembra u Beogradu i Inđiji, gde navijače očekuju dva prava spektakla — dva derbi meča.

Mesto među četiri najbolja juniorska tima izborili su Black Hornetsi, SBB Vukovi, Meridian Indiansi i Wild Boarsi. Možda bi neko rekao — sasvim očekivano, imajući u vidu do sada prikazanu igru, omladinski resurs i svakako istoriju. Svi osim Inđijaca podizali su pehar „Veljka Makojevića“, ali su se Indiansi dva puta zakitili srebrnim medaljama.

Uzbudljva završnica Juniorske lige Srbije po svoj prilici neće izostati ni ove godine. Prošlogodišnje finale, odigrano po snegu, obeležila je pobeda jagodinskog tima nad Indiansima posle čak tri produžetka. Mnogi su tada afirmativno ocenili da takvu izdržljivost ne bi prikazali ni neki seniori. Isti akteri sada će igrati u polufinalu — doduše po lepšem vremenu, i u Inđiji, ali rivalstvo u omladinskim selekcijama koje grade ova dva tima obećava sigurno dobru i neizvesnu partiju.

S druge strane, kada se pomene duel „Vukovi — Veprovi“, svi znaju o čemu je reč. Timovi koji su personifikacija američkog fudbala u Srbiji imaju dugu istoriju za sobom, a veliko rivalstvo u seniroskoj konkurenciji vremenom se prelilo i na podmladak. Stoga ne treba ni najmanje sumnjati u atraktivnost predstojeće utakmice, iako se Beograđanima daje blaga prednost, što zbog učinka ove sezone (4—0), što zbog domaćeg terena.

Prvi će na teren upravo Vukovi i Wild Boarsi. Njihov meč zakazan je u subotu, 10. novembra od 18 časova, na terenu Beogradskog ragbi kluba „Crvena zvezda“ na Adi Ciganliji.

Dan kasnije, u nedelju 11. novembra, igraće Meridian Indiansi i Black Hornetsi. Ovaj susret igraće se na terenu SC Leje, a kik-of je tačno u podne.