Juniori, 3. kolo: Podvig mladih Vukova, Wild Dogsi upisali prve poene

1863

Juniori beogradskih Vukova pobedili su aktuelne šampione Srbije, Black Hornetse iz Jagodine, sa 27 : 22, u vrlo neizvesnom i borbenom meču.

„Mladi čopor“ je, ispostavilo se, ključnu prednost ostvario već u prvoj četvrtini, kada je poveo sa dva tačdauna, najpre trčanjem Mlađena, a onda i uspešnim hvatanjem Drče na pas Bojića. Njih dvojica su ponovo poentirali u trenucima kada su gosti iz Jagodine bili na putu preokreta.

Srećković i Jevremović su bili centralne figure u dresu Stršljena; Jagodinci su uspeli da preokrenu sjajnom intervencijom Srećkovića, koji je posle presečene lopte istrčao za tačdaun gotovo čitav teren. Isti igrač je svoj tim ponovo doveo na korak do pobede, preokrenuvši novim tačdaunom trčanjem, ali su ipak Vukovi pokazali bolju i koncentrisaniju igru u odsudnim trenucima.

Rezultat

7 : 0 — trčanje 9 yd, Mlađen; PAT Obradinović
13 : 0 — pas 4 yd, Bojić za Drču; PAT neuspešan
13 : 6 — pas 34 yd, Srećković za Jevremovića; TPC trčanjem, Protić
13 : 14 — vraćanje intersepcije 90 yd, Srećković; TPC neuspešan
19 : 14 — trčanje 4 yd, Mlađen; TPC neuspešan
19 : 22 — trčanje 16 yd, Srećković; TPC pasom, Srećkovića za Milenkovića
27 : 22 — trčanje 3 yd, Drča; TPC trčanjem, Mlađen

Ovom pobedom Vukovi su obezbedili 1. mesto u svojoj grupi i prednost domaćeg terena pred početak plej-ofa. U njihovoj grupi ostao je da se odigra još jedan susret, i to u Kragujevcu, gde će domaći Divlji veprovi odmeriti snage s Pastuvima iz Požarevca.

Kada je reč o susretima u grupi SEVER, Wild Dogsima je bio dovoljan jedan tačdaun za prvu pobedu u sezoni. Novosadski tim je, u ne baš uzbudljivoj utakmici, bio bolji od Pantera, pobedivši ih sa samo 6 : 0.

Rezultat

6 : 0 — pas 35 yd, Bolmanac ka Šimonjiju; PAT neuspešan

* Do objave ovog teksta redakcija sajta nije dobila izveštaj sa utakmice Pirate Dragons — Meridian Indians