14. oktobra startuje Seniorska fleg liga Srbije

1313

Četvrta sezona Seniorske fleg lige Srbije počinje predstojećeg vikenda u Beogradu i Jagodini. Titulu će treću godinu zaredom braniti ekipa iz Inđije — Meridian Indians.

Ove jeseni će se u muškoj seniorskoj konkurenciji nadmetati osam timova podeljenih u dve grupe po ustaljenom geografskom modelu. U grupi SEVER našli su se Sportex Orlovi, Blue Dragonsi, Piratesi i Indiansi, a u grupi JUG vicešampioni Angel Warriorsi, zatim Hawksi, Wild Boarsi i Black Hornetsi.

Seniorska fleg takmičenja igraju se „5 na 5“ i to po turnirskom sistemu. U svakoj grupi treba da se odigraju po tri turnira, svako sa svakim jednokružno, a bodovi se kumuliraju. Dve najbolje plasirane ekipe u grupama igraće na završnom, tj. finalnom turniru, na kojem će Srbija dobiti novog šampiona u beskontaktnoj verziji američkog fudbala.

Prvi turnir u grupi SEVER igraće se u Novom Beogradu, 14. oktobra, na stadionu IMT, nadomak Hale sportova „Ranko Žeravica“. Početak je u 10 časova. Domaćin je ekipa Sportex Orlovi.

Jagodina će ugostiti timove iz grupe JUG. Ti dueli počeće u 11 sati, a igraće se na terenu FK Ribare u istoimenom naselju.

Detaljne propozicije i raspored fleg takmičenja pogledajte na stranicama: