Petlići U12: „Kraljevići“ pobedom započeli odbranu titule

1647

Pobednik prvog od tri turnira Fleg lige petlića je ekipa Royal Crowns iz Kraljeva koja je bila bolja od vršnjaka iz Zemuna i Novog Beograda.

Na Kraljevdan, u nedelju 7. oktobra, na Atletskom stadionu u Kraljevu, odigrao se prvi turnir Fleg lige petlića Srbije (U12). Lep dan na terenu pored Ibra su dodatno ulepšali dečaci i devojčice u timovima iz Zemuna, Novog Beograda i Kraljeva. U prvoj utakmici, „Orlići“ i „Kraljevići“ su se žestoko borili do poslednjeg minuta, a domaćini su slavili poenom razlike. Mali Pirati su izgubili od komšija s Novog Beograda, a zatim i od domaćina turnira, koji su tako s dve pobede zauzeli 1. mesto. „Orlići“ su nadigrali Pirate i s jednom pobedom i jednim porazom takmičenje okončali na 2. mestu, dok je treća pozicija pripala timu iz Zemuna.

Evo i kompletnih rezultata:

Royal Crowns — Sportex Orlovi 13 : 12 (poluvreme 13 : 0)
Sportex Orlovi — Pirates 32 : 27 (poluvreme 26 : 13)
Pirates — Royal Crowns 12 : 21 (poluvreme 6 : 6)

Kako je turnir održan na krsnu slavu i Dan Kraljevskog kluba „Kralj Stefan Prvovenčani“, domaćini su častili svu decu slatkišima, ali i priredili pravu priredbu američkog fudbala sa intoniranjem himne, muzikom i nastupom RC Cheerleadering tima „First Step“. Sve to je zabeleženo kamerama.

Nakon fleg turnira najmlađih, odigrana je i trening utakmica Youth U15 tima Kraljevskih kruna, gde su „Kraljevići“ odmerili snage između sebe, podeljeni na timove Royals i Crowns. Uspešniji su bili Royalsi (30 : 27), ali je rezultat svakako ostao u drugom planu.