Prvi Kup Požarevca pripao Hoksima i Valkirama

1277
Foto: Milan Milanović

Muški fleg tim Obrenovac Hawks i ženska fleg fudbal ekipa Sirmium Valkyries iz Sremske Mitrovice osvojili su prvi Kup Požarevca, turnir održan povodom obelažavanja 15 godina rada i postojanja kluba KAF Požarevac.

Takmičenje je održano 9. septembra na gradskom stadionu u Požarevcu, za koje se prijavilo 10 timova: pet u muškoj i pet u ženskoj konkurenciji, sa više od 100 igrača.

Valkirama trofej, Tijana Mitrić MVP

Na ženskom turniru u konkurenciji su bili: Požarevac Pastuvi, Čačak Angel Warriors, Sremska Mitrovica Sirmium Valkyries, Obrenovac Hawks i Pančevo Panthers.

Mitrovčanke su ostavile maksimalan učinak. Sa četiri pobede i bez poraza osvojile su turnir, a njihova igračica Tijana Mitrić proglašena je najkorisnijom igračicom.

Foto: Milan Milanović

Na 2. mestu našle su se Obrenovčanke sa skorom 3—1, treće su bile Požarevljanke s polovičnim rezultatom 2—2, dok je četvrto i peto mesto pripalo ekipama iz Čačka (1—3) i Pančeva (0—4).

Rezultati turnira:

Čačak — Pančevo 19 : 13
Obrenovac — Sremska Mitrovica 0 : 7
Požarevac — Čačak 7 : 6
Sremska Mitrovica — Pančevo 14 : 0
Čačak — Sremska Mitrovica 7 : 13
Obrenovac — Požarevac 19 : 12
Obrenovac — Čačak 19 : 0
Požarevac — Pančevo 6 : 0
Pančevo — Obrenovac 0 : 26
Sremska Mitrovica — Požarevac 24 : 12

Foto: Milan Milanović

Jastrebovi do pehara, Pavle Ivanović MVP

U konkurenciji muškaraca svoje ekipe su imali: Požarevac Pastuvi, Čačak Angel Warriors, Novi Beograd Orlovi, Obrenovac Hawks i Sremska Mitrovica Legionaries.

Kao i Valkire, i obrenovački Jastrebovi ubeležili su četiri pobede, bez poraza završivši turnir koji su zaluženo i osvojili, a njihov igrač Pavle Ivanović proglašen je za najboljeg pojedinca.

Foto: Milan Milanović

Na drugom mestu su se našli Ratnici iz Čačka sa tri pobede i jednim porazom; treće mesto pripalo je Orlovima (2—2), a Legionari i Pastuvi zauzeli su četvrto, odn. peto mesto.

Postignuti su sledeći rezultati:

Čačak — Sremska Mitrovica 19 : 7
Obrenovac — Novi Beograd 6 : 0
Požarevac — Čačak 6 : 14
Novi Beograd — Sremska Mitrovica 7 : 6
Čačak — Novi Beograd 7 : 6
Obrenovac — Požarevac 12 : 6
Obrenovac — Čačak 14 : 6
Požarevac — Sremska Mitrovica 0 : 20
Sremska Mitrovica — Obrenovac 8 : 20
Novi Beograd — Požarevac 33 : 7

KAF Požarevac se ovom prilikom zahvalio svim sponzorima i prijateljima kluba na pomoći u organizaciji turnira, a svim ekipama koje su učestvovale čestitao na fer borbi i ostvarenim rezultatima, uz nadu da će turnir sledeće sezone biti još bolji i veći.

Foto: Milan Milanović