Black Hornetsi osvojili Memorijalni turnir „Stevan Miletić“

1733
Foto: Pavle Krstić

U nedelju 9. septembra u Sportskoj hali JASSA klub američkog fudbala Jagodina Black Hornets, u saradnji sa Jagodinskim sportskim savezom i Srpskom asocijacijom američkog fudbala, organizovao je prvi put memorijalni turnir u fleg fudbalu u čast Stevana Miletića, dugogodišnjeg trenera američkog fudbala.

Stevan Miletić je jedan od prvaka američkog fudbala u Jagodini. Zajedno sa svojim prijateljima učestvovao je u radu kluba Jagodina Strawberry Celts od 2005. do 2014. godine. Predvodio je sa klupe razne selekcije kluba, a najveći uspeh ostvario je u 2011. godini, kada je seniorski tim doveo na 8. mesto u Srbiji.

Na turniru pionira je učestvovalo je četiri ekipe: Jagodina Black Hornets, Kraljevo Royal Crowns i Beograd SBB Vukovi, a revijalne nastupe upisao je tim Jagodinaca koji su činili kadetski igrači.

Foto: Pavle Krstić

Trofej „Stevana Miletića“ ove godine ostaje kod domaćina, s obzirom na to da su Hornetsi uspešno savladali sve protivnike. Drugoplasirana je ekipa iz Beograda, a trećeplasirani su Kraljevčani. Titulu najboljeg pojedinca poneo je Vanja Radivojević iz Jagodine.

Rezultati turnira:

Jagodina — Kraljevo 58 : 26
Kraljevo — SBB Vukovi 12 : 30
Vukovi — Jagodina 26 : 28

Revijalni mečevi:

Jagodina U17 — SBB Vukovi 20 : 12
Jagodina U17 — Jagodina U15 20 : 39
Jagodina U17 — Kraljevo 35 : 20

Foto: Pavle Krstić

Takođe, ovaj događaj je iskorišćen da se Uprava kluba oduži i Branku Đurišiću, dugogodišnjem treneru, koji je čitavu deceniju posvetio američkom fudbalu, s posebnim akcetom na uspehe omladinskih selekcija koje je vodio.

Predsednik Miloš Stanojlović i Branko Đurišić (Foto: Pavle Krstić)

Prvi član „Dvorane slavnih“ (Hall of Fame) jagodinskih Stršljena je čovek koji postavio temelje razvoja i sportskih uspeha svih omladinskih selekcija.

Nagrade takmičarima je uručila suprugra Stevana Miletića, Mirjana Miletić.

Mirjana Miletić i MVP turnira Vanja Radivojević (Foto: Pavle Krstić)