Kragujevac okupio 70 perspektivnih mladih fudbalera

1293
Foto: Igor Lazarević

U organizaciji Srpske asocijacije američkog fudbala i KAF Wild Boars, u Kragujevcu je od 24. do 26. avgusta održan trodnevni kamp perspektivnih mladih sportista uzrasta od 15 do 18 godina.

Hotel „Šumarice“ i tereni Stadiona „Čika Dača“ bili su mesto okupljanja 70 mladih i talentovanih igrača američkog fudbala koje su kandidovali i delegirali srpski klubovi. Rad se zasnivao na unapređenju teorijskog znanja o igri, ali pre svega na pozicionim treninzima.

Kamp je vodilo desetak mlađih trenera, odnosno iskusnih i proslavljenih igrača, kako u svojim matičnim klubovima, tako i u reprezentaciji, kojima se pružila prilika da svoje iskustvo i znanje sada prenesu na mlađa pokoljenja i talentovane naslednike igre:

  • QB trener: Branislav Fekete (Mammoths);
  • WR treneri: Miloš Kolibar (Sirmium Legionaries) i Andrija Živković (Black Hornets);
  • LB treneri: Luka Armus i Željko Novak (Blue Dragons);
  • OL treneri: Mladen Stojanović (SBB Vukovi) i Srđan Aleksandrović (Blue Dragons);
  • DB trener: Lazar Bogićević (Blue Dragons);
  • DL trener: Milorad Novaković (Wild Boars);
  • RB treneri: Aleksandar Todorović (Royal Crowns) i Đorđe Topalović (Wild Boars).

Tim menadžer i mentor bio im je Predrag Šćekić, iskusni lajnbeker, defanzivni koordinator Divljih veprova i reprezentativac Srbije.

To je bio samo prvi od mnogih kampova koji slede, a koji će obrazovati buduće seniorske i juniorske reprezentativce i mlade trenere, pomoću kojih će SAAF jačati svoj uticaj u omladinskom sportu, istao je predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala Branko Vučinić, te dodao:

— Kamp perspektivnih mladih sportista je ujedno i prvi korak ka stvaranju Srpske škole američkog fudbala. Od presudne važnosti je da se momci od 15 do 19 godina upoznaju, druže i počnu da usvajaju tehničke osnove svojih pozicija — izjavio je predsednik SAAF-a.

— Ovom prilikom bih se posebno zahvalio trenerima, od kojih su mnogi bivši juniorski reprezentativci, koji su odvojili vreme i podelili svoje fudbalsko znanje sa našim budućim šampionima — poručio je Branko Vučinić.

Kamp perspektivnih mladih sportista uzrasta od 15 do 18 godina finansiralo je Ministarstvo omladine i sporta. Značajnu podršku pružio je i Grad Kragujevac, povodom dva jubileja: obeležavanja 15 godina rada i postajanja KAF Wild Boars i 200 godina od kada je Knez Miloš proglasio Kragujevac za prestonicu obnovlјene Srbije.

Fotografije: Igor Lazarević