Četvrti Balkan Bowl u septembru

2463
Foto: Dragan Zabunović

Srpska asocijacija američkog fudbala, u saradnji sa Savezom američkog fudbala Vojvodine (SAFV), organizuje četvrto po redu prvenstvo Balkana u američkom fudbalu.

Grad Sombor će treći put uzastopno biti domaćin najboljim igračima i igračacima američkog fudbala u regionu. Planirano je da se takmičenje održi od 14. do 16. septembra, ali će tačne lokacije i raspored naknadno biti određeni.

Za razliku od prethodnih izdanja, ovog puta organizatori događaja otvaraju mogućnost prijave i takmičenja pojedinačnih klubova, a ne samo reprezentacija, budući da je Balkan Bowl retka prilika da se američki i fleg fudbaleri iz šireg područja okupe na istom mestu, sklope partnerstva, razmene iskustva i kroz takmičenje „odmere snagu“ svog dosadašnjeg učinka. To ujedno pruža priliku i da veći broj igrača učestvuje u ovom sjajnom događaju.

Stoga su za klubove otvorene prijave u sledećim kategorijama:

  • U15 flag football
  • woman’s flag football (above 14)
  • senior’s flag football
  • 9 to 9 tackle football

Utakmice nacionalnih timova treba da budu kruna čitavog događaja, a planirano je da se reprezentacije Balkana takmiče u konkurenciji:

  • U15 flag football
  • woman’s flag football (above 14)
  • senior’s flag football

Izvesno je da će reprezentacija Srbije imati predstavnike u sve tri kategorije.

SAAF i SAFV takođe imaju nameru da sa predstavnicima nacionalnih saveza održe sastanak na kojem bi se razgovaralo o dosadašnjim koracima u procesu formiranja Balkanske federacije američkog fudbala, zbog čega je otvoren poziv savezima iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije i Bugarske.

Pored toga, intencija je i da se održi sastanak sa američkom dobrotvornom organizacijom HiS PRINT Ministries o mogućnostima nove saradnje sa svim savezima u regionu, s obzirom na to da je u proteklom period SAAF imao nekoliko uspešnih realizacija u pogledu donacije opreme za američki fudbal.

Zainteresovani klubovi i nacionalni savezi treba da pošalju pismo o namerama (Letter of Intention), kao i kontakt podatke o predstavnicima i/ili menadžerima reprezentacija i klubova, do 5. avgusta, na adresu: balkanbowl@saaf.rs.

Koordinator takmičenja i osoba za kontakt je Vukašin Simonović.

Više informacija biće objavljeno u narednom periodu.