Najbolji igrači Druge i Treće lige Srbije 2018

2937
Foto: Ugljevarević Photography

Treneri i predstavnici drugoligaških i trećeligaških klubova izglasali najbolje pojedince u Drugoj i Trećoj ligi Srbije. Ipak, ovogodišnje glasanje obeležila je i određena nezainteresovanost pojedinih aktera da u tome učestvuju.

Tako je u Drugoj ligi Srbije glasalo tri od šest klubova, a u Trećoj još manje — dva od šest. Kako bilo, i pod takvim okolnostima, rukovodstvo Srpske asocijacije američkog fudbala odlučilo je da uvaži pristigle dodeljene bodove, kako se igračima ne bi uskraćivala nagrada za trud i ostvaren rezultat u sezoni.

Treneri su glasali dodeljivanjem poena 3, 2 i 1, a za razliku od prošle godine, ove je u ponudi bilo manje kategorija, pa se tako glasalo objedinjeno — za ofanzivnog MVP, defanzvinog MVP, za fer-plej ekipu i za najboljeg stranog igrača, što se odnosi samo na Drugu ligu Srbije.

Druga liga Srbije 2018

Luka Vujnović iz Wild Dogsa izglasan je za najboljeg igrača u napadu ove sezone, a Luka Škorić, igrač Vitezova iz Kleka, za najkorisnijeg defanzivca.

Njegov saigrač, Majkl Lorens Tomas, proglašen je najboljim inostranim pojačanjem u ligi, a nagrada za fer-plej ove godine je otišla u ruke Pastuvima iz Požarevca.

Pregled svih igrača koji su bili u konkurenciji, kao i dodeljene bodove pogledajte u tabeli OVDE >>.

Treća liga Srbije 2018

Kada je reč o najnižem seniorskom rangu, situacija je bila prilično jednostavna — pančevačkim Panterima pripale su nagrade u sve tri kategorije: za najboljeg igrača napada, odbrane, a i za fer-plej.

Kvoterbek Predrag Vučić uspešno je vodio napad Pantera, defanzivni bek Mikaile Radević najbolji je igrač odbrane, ceo tim dobio je nagradu za fer-plej.

Isti broj poena kao Predrag Vučić ima i Milan Nikolić (WR) u Lavovima, međutim kako kroz sezonu nije primarno igrao na svojoj poziciji i kako je na jednom meču bio isključen, prednost je data Vučiću.

Slična je situacija i u konkurenciji za fer-plej ekipu. Panteri i Bedemi dobili su isti broj bodova, ali pošto su Bedemi jedan meč u ligi predali, fer-plej je pripao ekipi iz Pančeva.

Detaljan pregled dodeljenih bodova pogledajte u tabeli OVDE >>.

Redakcija sajta SAAF.rs zahvaljuje se onim malobrojnim klubovima na učešću i saradnji i čestita dobitnicima nagrada.