Baraž: Borba Vitezova i Golden Bearsa za Prvu ligu Srbije

1077

Klek Knightsi i Bor Golden Bearse odigraće 1. jula baraž meč za opstanak u Prvoj ligi i plasman u najviši rang.

Borani su se ove godine takmičili u SPORT KLUB Prvoj ligi Srbije, gde su posle sedam kola u ligaškom delu završili na pretposlednjem, 7. mestu. Ono, prema prepozicijama takmičenja, obezbeđuje poslednju šansu za opstanak u najvišem rangu, za koji su na početku sezone dobili ekskluzivno pravo posle odustajanja i povlačenja dva tima.

Golden Bearsi jesu bili borbeni, ali je opšti utisak da im za bolji rezultat treba još iskustva, pre svega u smislu prvoligaškog karaktera. Istina, to je problem s kojim su se i ranijih godina suočavali novi prvoligaši pa je opstanak bio razuman cilj.

Do ispunjenja tog cilja deli ih samo jedan meč, ali će pred sobom imati sjajnu ekipu Vitezova iz Kleka. Oni su izgubili u finalu Druge lige Srbije od Wild Dogsa, uz koje su se pokazali kao najnezgodnija ekipa, predvođena iskusnim Lukom Škorićem te odličnim trkačem Majklom Lorensom Tomasom.

Klečani su na put povratka u najviši rang krenuli još prošle sezone, i to iz treće lige, kroz koju su se praktično „prošetali“, da bi u ovoj jasno stavili do znanja da žele na još jedan stepenik više. Stoga će Golden Bearsi imati vrlo težak zadatak — odupreti se odličnoj igri trčanjem Vitezova.

Utakmica se igra na terenu hotela „Jezero“ na Borskom jezeru s početkom od 17 časova.