Prva liga, 1. kolo: Poraz od Blue Dragonsa odveo Legionare u niži rang

1921
Foto: Ugljevarevic Photogaphy

U nadoknadi zaostalog meča 1. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije Blue Dragonsi su bili bolji od Legionara sa 37 : 7.

Utakmica je pre svega bila od velike važnosti za tim iz Sremske Mitrovice, budući da im je samo pobeda obezbeđivala opstanak u najvišem rangu. Ipak, kao i prošle godine, Plavi zmajevi su ih nadigrali, vezali su dve pobede u nizu, što im nesumnjivo, posle vrlo nestabilne sezone, daje motiv i podstrek pred početak plej-ofa.

Zmajevi su i u ovom susretu prikazali raznovrsnu igru, jednako uspešnu i napadu i u odbrani, a kombinujući i trčanje i pas za osvajanje terena. Lopte kvoterbeka svetloplavih Džordža Bovena tri puta su okončale u end-zoni; prebacio je 97 jardi, a uspešna hvatanja imali su Ognjen Mitrović i Nemanja Čkonjevića dva puta. Posebno se istakao i raning-bek Ivan Pleva koji je postigao dva uvodna tačdauna za svoj tim, od kojih jedan nakon pretrčane 71 jarde. Da je igra trčanjem bila dobar adut u ovom susretu dokaz je i jedan tačdaun Željka Kostića.

Legionari, pak, nisu imali adekvatan odgovor, a jedno hvatanje Miloša Kolibara u end-zoni nije bilo dovoljno da ekipa ozbiljnije pripreti protivniku.

Lajnbeker Blue Dragonsa Muhamed Gajević ocenio je da, iako rezultat možda govori drugačije, utakmica je bila puna dobrih akcija sa obe strane, i sa mnogo lepih poteza.

— Na sreću, naša defanziva se veoma dobro pokazala i zaustavljala napad Legionara, nakon čega se napad istakao i pronašao rešenja za postizanje poena. Sada nas dočekuje Jagodina, i tu se moramo još bolje pokazati.

6 : 0 — trčanje 5 yd, Pleva; PAT neuspešan
12 : 0 — trčanje 71 yd, Pleva; TPC neuspešan
18 : 0 — pas 27 yd, Boven za Mitrovića; TPC neuspešan
24 : 0 — trčanje 5 yd, Kostić; TPC neuspešan
24 : 7 — pas 5 yd, #7 za Kolibara; PAT uspešan (#2)
30 : 7 — pas 39 yd, Boven za Čkonjevića; TPC neuspešan
37 : 7 — pas 31 yd, Boven za Čkonjevića; PAT Jović

Blue Dragonsi su pobedom u poslednjem meču ligaškog dela „overili“ 5. mesto na tabeli i učešće u vajldkard rundi, u kojoj će im protivnici biti Black Hornetsi. S druge strane, Legionari su se oprostili od prve lige i naredne godine će se takmičiti u nižem rangu, budući da u trouglu sa Mamutima i Golden Bearsima imaju najlošiju gol-razliku.

Golden Bearsi će igrati u baražu za opstanak, protiv Vitezova iz Kleka.