Wild Dogsi i Knightsi igraju za plasman u prvu ligu

612
Ilustracija: KAF Wild Dogs

Finalni meč Druge lige Srbije odigraće se u Petrovaradinu 16. juna. Glavni akteri su novosadski Wild Dogsi i Vitezovi iz Kleka koji će se u direktnom okršaju boriti za plasman u prvu ligu iduće sezone.

Oba tima su tokom čitave sezone najviše i pokazala — bez svake sumnje. Wild Dogsi su u ligaškom delu sezone pobedili sve svoje protivnike. Odličan spoj mladosti i iskustva, predvođen nekadašnjim igračima Djuksa, pod budnim okom dokazanog i trofejnog trenera Vladislava Petkovića, doveo je s lakoćom novosadski tim do finala.

Ekipu je krasio razigran i efikasan napad, sa odbranom koja je protivnicima „dozvolila“ samo 20 poena. Od šest odigranih utakmica do sada, čak četiri oponenta nisu uspela da se domognu njihove end-zone.

Glavni trener Vladislav Petković je na početku sezone izjavio da priželjkuje ovakav ishod. Čini se da je veliki deo posla već odrađen.

— Očekivanja su ispunjena u potpunosti. Naravno, ostaje još finalna utakmica, ali do ovog momenta ja sam zadovoljan kako smo odigrali. Rekao sam i pre početka sezone da je sve osim prvog mesta neuspeh i imamo priliku da, ako pobedimo u finalu, dobijemo savršenu sezonu. Bili smo dominantni na svim utakmicama, napad je igrao iz utakmice u utakmicu sve bolje, dok je naša odbrana dominirala — osvrnuo se na minuli period Petković.

Klečanski Vitezovi su se pokazali kao stamena, žilava ekipa. Odigrali su više neizvesnijih mečeva, ali su svojom „tvrdom“ igrom, koja se pretežno oslanja na trčanje, uspevali da slome otpor protivniku. U ligaškom delu sezone su upisali tri pobede i jedan poraz — onaj drugi bio je službenim rezultatom, pa se i ne može računati kao pravi poraz na terenu.

Dogsi su ih već porazili u 3. kolu (30 : 7), ali prema oceni Vladislava Petkovića, nisu nimalo naivan tim.

— Uglavnom se oslanjaju na igru trč0anjem i mi moramo to zaustaviti na vreme. Moramo da igramo svoju igru i da odredimo tempo koji nama odgovara. U svakom slučaju, mi ulazimo u utakmicu kao i u svaku drugu, maksimalno skoncentrisano i sa respektom prema protivniku — rekao je glavni trener Novosađana.

Wild Dogsi i Vitezovi su zakazali duel u subotu, 16. juna od 16 časova. Meč će se igrati na terenu FK Petrovaradin.